Zamjenik Ljubić posjetio školu plivanja na bazenima Cerine

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Zamjenik župana Ratimir Ljubić i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek u petak 6.ožujka posjetili su Gradske bazene „Cerine“ u Koprivnici na kojima je u tijeku škola plivanja. Škola u kojoj se odvija obuka školaraca neplivača financira se sredstvima Koprivničko-križevačke županije, a već dugi niz godina provodi se u suradnji sa Zajednicom sportskih udruga grada Koprivnice. Školom plivanja u ovoj školskoj godini obuhvaćeno je 486 prijavljenih učenika trećih razreda osnovnih škola kojima je osnivač Koprivničko-križevačka županija.

„Drago nam je da za ovaj projekt koji u kontinuitetu traje dulji niz godina vlada velik interes te da školarci s veseljem dolaze na bazene naučiti i poboljšati svoje plivačke vještine. Županija  veliku pozornost polaže na projekte koji potiču razvoj zdravih sportskih navika kod učenika, što je vrlo bitno posebice u ovom modernom vremenu nezdrave prehrane i sjedilačkog načina života. Naša je Županija jedna od rijetkih u Hrvatskoj koja financira ovakav projekt, a osigurala je i prijevoz učenika. Oni su u sigurnim rukama kineziologa koji će ih naučiti kako razviti motoričke sposobnosti“, kazao je prilikom posjete zamjenik Ljubić.

Županija financira rad stručnih osoba u ukupnom iznosu od 80 tisuća kuna, odnosno 163 kune po učeniku, a škola plivanja traje 20 sati po učeniku uz nadzor učitelja plivanja. Po završetku obuke, učenici će dobiti diplome kojima se potvrđuje pohađanje škole plivanja i stupanj usvojenih vještina.

Zamjenik Ljubić i pročelnica Mušlek su u kratkom druženju s učenicima Osnovne škole Kloštar Podravski koji su netom završili plivačku obuku,  saznali kako im se sviđa program obuke neplivača nakon čega su u društvu članice Uprave tvrtke Komunalac Dubravke Horvat i suradnica Sonje Šafar i Petre Bijač obišli sportski kompleks Cerine i upoznali se s cjelokupnom ponudom ovog sportsko-rekreativnog objekta.

Služba ureda župana