Koprivnička Obrtnička škola ugostila Međužupanijsko natjecanje iz područja kuharstva, slastičarstva, ugostiteljskog posluživanja te u disciplini pomoćnih kuhara i slastičara

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

U Obrtničkoj školi Koprivnica danas je održano Međužupanijsko natjecanje iz područja  kuharstva, slastičarstva, ugostiteljskog posluživanja te  u disciplini pomoćnih kuhara i slastičara. Uz domaćine natjecalo se još šest srednjih škola sjeverozapadne Hrvatske (Srednja škola Zabok, Srednja škola Prelog, Ugostiteljsko-turističko učilište Zagreb, Gospodarska škola Varaždin, Srednja škola August Šenoa Garešnica), a svoje je vještine Prosudbenom povjerenstvu pokazalo 18 natjecatelja.

Natjecanje podržala i Koprivničko-križevačka županija ispred koje je nagrade i priznanja sudionicima dodijelio zamjenik župana Ratimir Ljubić. Zamjenik je čestitao svim učenicima i mentorima na sjajno pripremljenim jelima te vrhunskoj prezentaciji napomenuvši kako se unatoč tome što se ne mogu svi plasirati u viši rang natjecanja, svi mogu osjećati kao pobjednici.

Čestitam svima koji ste danas pokazali svoje vještine, nadam se da ste tijekom natjecanja nešto i dodatno naučili što će vam koristiti u vašem daljnjem razvoju i putu prema dobrim radnim mjestima u vrhunskim ugostiteljskim objektima diljem Hrvatske“, kazao je zamjenik Ljubić.

Ravnatelj Obrtničke škole Zlatko Martić se pridružio čestitkama kazavši kako je bilo zadovoljstvo ugostiti mlade kuhare, slastičare i njihove mentore koji s tijekom natjecanja iskazali zavidnu razinu kulinarskog umijeća.

„Ovo je bila izvrsna promocija naše škole, grada i Koprivničko-križevačke županije, ali i svih vas koji ste sudjelovali. Hvala i našem Prosudbenom povjerenstvu koje je imalo težak zadatak te svakako Županiji i Podravki koji su nas kao i uvijek podržali“, kazao je ravnatelj Martić.

U kategoriji ugostiteljskog posluživanja  prvo je mjesto  osvojila Klara Lakotić iz Srednje škole August Šenoa Garešnica, dok je u kategoriji pomoćni kuhar i slastičar prvo mjesto zauzeo Oršuš Vendel iz Obrtničke škole Koprivnica. Najbolja slastičarka je Ksenija Krošlin iz Srednje škole Pregrada, a najboljim kuharom je proglašen Leonardo Tot iz Obrtničke škole Koprivnica.

Služba ureda župana