Zamjenik Sobota prisustvovao radionici „Investicijski potencijal i mogućnosti ulaganja u Republiku Hrvatsku“

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

U organizaciji Koprivničko-križevačke županije i Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta u  prostorijama  HGK – Županijske komore Koprivnica u četvrtak, 27. veljače održana je radionica „Investicijski potencijal i mogućnosti ulaganja u Republiku Hrvatsku“. Radionici, koja je organizirana s ciljem jačanja kapaciteta županije za privlačenje i poticanje investicija te ravnomjernog regionalnog razvoja, ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovali su zamjenik župana Darko Sobota i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac.

Zamjenik Sobota kazao je kako je cilj radionice prenijeti informacije o mogućnostima kako bi se poduzetničke zone do kraja opremile s potrebnom infrastrukturom te prostorima gdje nema poduzetničke djelatnosti, omogućio lakši dolazak investitora.

„Radionica je najviše namijenjena čelnicima jedinica lokalne samouprave, ali i svima onima koji su vezani uz gospodarstvo i širenje gospodarskih zona i ulaganja. Na području naše županije  je 610 hektara površina koje su pod poduzetničkim zonama, te 502 hektara koji su opremljeni komunalnom infrastrukturom. Moglo bi ih biti i više, a radionice ovakvog tipa organiziraju se kako bi se lakše povezali svi akteri gospodarstva, potencijalni investitori te poduzetnici i na lokalnoj, županijskoj i državnoj razini“, naglasio je Sobota.

Načelnik Sektora za investicije i poduzetničku infrastrukturu Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta Sani Ljubunčić dodao je kako se radionice provode s ciljem uključivanja svih aktera gospodarstva na lokalnoj i županijskoj razini koje ujedno informiraju o novostima koje donosi Zakon o poticanju ulaganja.

„Potencijala za investicije ima i na području Koprivničko-križevačke županije. Projekti su poticani i subvencionirani preko državnih potpora koje donosi Zakon o poticanju ulaganja“, rekao je Ljubunčić.

Nakon uvodnih govora, održane su radionice koje su vodili predstavnici Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, a obrađene su teme promocije investicijskog potencijala Republike Hrvatske, pružanja podrške investitorima, dostupni poticaji i potpore za investicijske projekte, ažuriranja baze poslovnih zona, javno privatno partnerstvo u realizaciji investiciji, a predstavljeni su i projekti iz Kataloga investicijskih mogućnosti.

Radionici su prisustvovali i predstavnici te zaposlenici jedinica lokalne i regionalne samouprave Koprivničko-križevačke županije koji rade s investitorima na području županije.

Služba ureda župana