Župan  Koren i zamjenik Sobota prisustvovali završnoj konferenciji projekta izgradnje reciklažnog dvorišta u Općini Virje

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

U prostorijama Općine Virje danas je održana završna konferencija projekta izgradnje reciklažnog dvorišta na području Općine Virje kojoj su ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovali i župan Darko Koren sa zamjenikom Darkom Sobotom.

Nakon uvodne prezentacije o provedbi projekta, prisutnima se obratio načelnik Općine Virje Mirko Perok zahvalivši svima koji su doprinijeli da se reciklažno dvorište vrijedno 2, 45 milijuna kuna realizira u zadanom roku. „Sa zadovoljstvom mogu reći kako je provedba projekta tekla besprijekorno i ovim putem želim zahvaliti svima koji su sudjelovali  u realizaciji. Posebno hvala Županiji koja je zajedno s Općinom financijski sudjelovala u projektu koji je u 85 postotnom iznosu sufinanciran bespovratnim sredstvima Kohezijskog fonda. Veseli nas što smo krenuli s održivim gospodarenjem otpadom i siguran sam kako će tvrtka Drava Kom koja će upravljati reciklažnim dvorištem to raditi odgovorno i profesionalno. Predstoji nam  projekt sanacije divljeg odlagališta na našem području  za koji smo uputili dopis nadležnom ministarstvu čime želimo u potpunosti riješiti pitanje odlaganja otpada“, kazao je Perok te zahvalio pročelnici Kristini Filipović koja je vodila projekt.

Čestitke na realiziranom projektu uputio je i župan Koren naglasivši važnost odgovornog upravljanja procesima gospodarenja otpadom.

„Ovaj projekt je sastavnica cjelokupnog koncepta odgovornog i suvremenog  gospodarenja otpadom koje recikliranje vidi kao jedan od ključnih elemenata u sustavu kružne ekonomije. Za naše je društvo izuzetno važno kako ćemo se odrediti prema pitanju gospodarenja otpadom, a Općina Virje je u tom pogledu dobar primjer suvremenog shvaćanja  i odgovornog pristupa. Nema baš puno sredina u županijama koje tome tako pristupaju. Za to su, uz znanje i volju, potrebna i financijska sredstva, a Općina Virje sve to ima. Čestitam svima koji su sudjelovali u pripremi i realizaciji na čelu s načelnikom Perokom.  Županija i Općina imaju odličnu suradnju pa smo tako dobro surađivali i po pitanju ovog projekta koji smo u svojem dijelu i sufinancirali“, istaknuo je župan.

U sklopu završne konferencije izloženi su i likovni radovi  koje su izradila djeca i odgajateljice predškolskih vrtićkih grupa iz dječjeg vrtića „Zrno“.

Završnoj konferenciji  prisustvovali su i ravnateljica PORA-e Razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije Melita Birčić sa suradnicima,  direktor Drava Koma Goran Gregurek , direktorica Turističke zajednice područja Središnja Podravina Elizabeta Milanović Glavica, ravnateljica  Osnovne škole Viktor Šignjar Marica Cik Adaković, ravnateljica dječjeg vrtića Zrno Maja Šobak  sa odgojiteljicama i mališanima te predstavnici izvođača radova i konzultanata.

Služba ureda župana