Župan prisustvovao godišnjoj izvještajnoj skupštini Dobrovoljnog vatrogasnog društva Dropkovec

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Dropkovec u subotu, 15. veljače u prostorijama vatrogasnog doma održalo je 66. redovnu godišnju izvještajnu skupštinu kojoj je prisustvovao i župan Darko Koren sa suradnicima. Župan je izrazio zadovoljstvo što je vatrogastvo na području Koprivničko-križevačke županije izuzetno razvijeno te je ujedno i važan pokretač mnogih društvenih aktivnosti, osobito u manjim mjestima.

„Veliko mi je zadovoljstvo što sam danas ovdje s vama i što smo se okupili u ovako velikom broju. U županiji imamo toliko DVD-ova da je fizički nemoguće doći na skupštine svih društava, no u Dropkovcu su moji korijeni i smatram da je moja obveza doći ovdje na godišnju skupštinu. Želim vam da imate što manje intervencija i da se što više sastajemo na ovakvim događanjima“, kazao je župan te čestitao svima članovima na uspješnom radu.

Predsjednik DVD-a Dropkovec i predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Gornja Rijeka Dragutin Srbljinović zahvalio je Županiji na pomoći koju pruža te podsjetio kako je u prošloj godini DVD nabavio navalno vozilo  te obnovio opremu čime se povećala efikasnost kod intervencija. „Društvo broji oko 60-ak članova. Potrebno je pohvaliti spremnost vatrogasaca, koji svoj rad baziraju isključivo na dobrovoljnoj bazi“, istaknuo je Srbljinović.

Prisutnima se obratio i saborski zastupnik Branko Hrg koji je DVD-u Dropkovec  čestitao na uspješnom radu te se osvrnuo na novi Zakon o vatrogastvu  kazavši kako je zakon bolji od prethodnoga i kvalitetnije će štititi vatrogasce tijekom njihova rada kojim nesebično pomažu zajednici.

Uz brojne članove DVD-a Dropkovec,  skupštini su prisustvovali vatrogasci iz prijateljskih vatrogasnih društava, načelnik Općine Gornja Rijeka Darko Fištrović, potpredsjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Ivan Matosović, potpredsjednik križevačke Vatrogasne zajednice Slavko Gotić, županijski vijećnici, pročelnici te brojni drugi uglednici i gosti. Na kraju skupštine podijeljena su i priznanja i zahvalnice svima koji su pomogli radu društva.

Izvor fotografija: prigorski.hr

Služba ureda župana