Potpredsjednica Županijske skupštine prisustvovala priredbi „Valentinovo u Kutnjaku“

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Udruga žena Kutnjak-Antolovec je tijekom vikenda organizirala tradicionalnu priredbu “Valentinovo u Kutnjaku”. Bila je to prilika za okupljanje srodnih udruga s legradskog područja i iz susjednih Varaždinske i Međimurske županije. Priredbi je prisustvovala potpredsjednica Županijske skupštine i predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Verica Rupčić, koja je pohvalila marljivi rad udruga i aktivno sudjelovanje u društvenom i kulturnom životu svojih sredina.

Naglasila je i važnost umrežavanja žena i njegovanje tradicije te zahvalila sudionicama Festivala žena iz ruralnih područja, a posebno Mariji Mirjani Horvat, koja je sudjelovala prošle godine i na poseban način prikazala svoju svestranost i kreativnost.  Okupljene je pozdravio i načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić, koji je također zahvalio vrijednim članicama udruge na svim aktivnostima i sudjelovanju na manifestacijama u općini Legrad.

U nastavku večeri su članice udruge Kutnjak-Antolovec izvele igrokaz “Penezi greha delaju”, čija je autorica i redateljica Marija Mirjana Horvat nakon čega je uslijedilo veselo druženje žena uz pjesmu, ples i razmjenu iskustava.

Služba ureda župana