U Javne vatrogasne postrojbe Križevci, Koprivnica i Đurđevac stižu nova vozila

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

U prostorijama Vatrogasne škole Hrvatske vatrogasne zajednice prošlog petka su potpisani sporazumi o suradnji s vatrogasnim postrojbama na realizaciji projekta “Modernizacija vozila vatrogasnih postrojbi RH” u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014-2020. Sporazum su potpisali predstavnici javnih vatrogasnih postrojbi i dobrovoljnih vatrogasnih društava kojima će biti isporučeno 94 novih vatrogasnih vozila, a potpisivanju su prisustvovali i zapovjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Zvonimir Habijan, zapovjednik JVP-a Koprivnica Marijan Kicivoj, zapovjednik JVP-a Đurđevac Matija Markešić te ispred JVP-a Križevci Miroslav Petračija.

U Koprivničko-križevačku županiju će stići četiri vozila, a kako je istaknuo zapovjednik Habijan, vozila se mogu očekivati ove godine.

„Dobit ćemo jedno dugo i jedno kratko navalno vozilo, šumsko terensko vozilo i jednu autocisternu. Šumar će biti u Koprivnici, autocisterna i kratko navalno vozilo će biti u Križevcima i dugo navalno vozilo će biti u JVP Đurđevac. Kad Javne vatrogasne postrojbe preuzmu ta vozila, svoja starija vozila će dati na korištenje Dobrovoljnim vatrogasnim društvima s tog područja“, kazao je zapovjednik Habijan.

Potpisivanju sporazuma prisustvovali su i glavni vatrogasni zapovjednik Hrvatske vatrogasne zajednice  Slavko Tucaković te načelnik Sektora policijske tehnike i opreme Ministarstva unutarnjih poslova Robert Butković koji su naglasili važnost modernizacije koja će podići operativnu spremnost postrojbi. Ukupna vrijednost projekta je 256.260.000 kuna, a projekt je sufinancirala Europska unija iz Operativnog programa Konkurentnost i Kohezija (OPKK).

Izvor fotografija: Hrvatska vatrogasna zajednica

Služba ureda župana