Županiji odobreno 200 tisuća kuna za projekte koso-podiznih platformi u osnovnim školama u Đelekovcu i Novigradu Podravskom

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Prošlog  tjedna u Županijsku upravu su pristigli rezultati Javnog poziva za sufinanciranje projekata rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske u 2019. na području Republike Hrvatske, kojeg je raspisalo Ministarstvo hrvatskih branitelja, na koji je Koprivničko-križevačka županija prijavila projekte ugradnje koso-podiznih platformi u OŠ Mihovil Pavlek Miškina Đelekovec i OŠ „Prof. Blaž Mađer“ Novigrad Podravski.

Odlukom Ministarstva hrvatskih branitelja odobrena su sredstva za sufinanciranje gore spomenutih projekata u ukupnom iznosu od 200.000 kuna, odnosno svaka je škola za ugradnju koso-podiznih platformi dobila po 100.000 kuna.

Ugradnju pokretnih platformi, koje su postavljenje i u funkciji početkom travnja ove godine, financirala je Županija sredstvima iz proračuna, a vrijednost platforme u OŠ „Mihovil Pavlek Miškina“  je 143.000 kuna, odnosno 151.250 kuna u OŠ „Profesor Blaž Mađer“.

Njima se uvelike olakšao rad  te osigurala dostupnost  prostorijama na katu školskih zgrada učenicima s invaliditetom i smanjene pokretljivosti čime je Županija osigurala jednake uvjete školovanja za sve učenike u školama u Đelekovcu i Novigradu Podravskom te još jednom iskazala potporu i brigu za učenike koji imaju specifične potrebe.

Spomenimo kako su učenici kojima je potrebna pomoć u nastavi obuhvaćeni i višegodišnjim županijskim projektom „Prilika za sve 3“ kojim se učenicima osiguravaju pomoćnici u nastavi, a u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te prijevoznicima, osigurava se i poseban prijevoz učenika s teškoćama.

Služba ureda župana