Prijavljen projekt „Razvoj kompetencija kroz učenje temeljeno na radu“ u vrijednosti 30,6 milijuna kuna

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Obrtnička škola Koprivnica kao Prijavitelj projekta zajedno s projektnim partnerima Koprivničko-križevačkom županijom i Strukovnom školom Đurđevac, a uz stručnu pomoć PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije, u utorak 26. studenoga 2019. godine Ministarstvu znanosti i obrazovanja prijavila je projekt „Razvoj kompetencija kroz učenje temeljeno na radu“ u vrijednosti većoj od 30,6 milijuna kuna. Prijavi projekta uz članove Projektnog tima prisustvovali su i zamjenik župana Ratimir Ljubić sa resornim županijskim pročelnicima.

Navedenim projektom će se uspostaviti programski i kadrovski uvjeti neophodni za funkcioniranje Centra kompetentnosti Koprivničko-križevačke županije, a isti se zapravo veže na projekt koji je prijavljen u lipnju ove godine, a kojim će se unaprijediti  infrastruktura Centra kompetentnosti, odnosno Obrtničke škole Koprivnica te partnerske ustanove Strukovne škole Đurđevac, tj. kojim će se navedene škole rekonstruirati, nadograditi i opremiti sa svom relevantnom specijaliziranom opremom vezanom za (pod)sektore elektrotehnike i računalstva što će omogućiti pristup kvalitetnom učenju temeljenom na radu te razvoj kompetencija radne snage i budućih zaposlenika lokalnih i regionalnih tvrtki.

Osim spomenutih partnera, projektni partneri u projektu su i ostale relevantne ustanove strukovnog obrazovanja, visoka učilišta te trgovačka društva usko povezana sa sektorom elektrotehnike i računalstva i to kako slijedi: Tehničko veleučilište Zagreb, Veleučilište u Bjelovaru, Veleučilište u Šibeniku, Visoko gospodarsko učilište u Križevcima, Srednja škola Krapina, Obrtničko učilište POUKA, Hrvatska obrtnička komora – Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije te poduzeća Avalon d.o.o., Data Link d.o.o. i Elektro-čelik d.o.o.

Svi navedeni dionici pridonijet će unaprjeđenju mogućnosti, odnosno stvaranju uvjeta za učenje temeljeno na radu učenika i odraslih polaznika strukovnog obrazovanja u (pod)sektoru elektrotehnike i računalstva. Tako će se razviti 4 nova zanimanja za koja će se izraditi standardi zanimanja i standardi kvalifikacija, a na temelju toga i strukovni kurikulumi za unapređenje programa redovitog strukovnog obrazovanja te 29 strukovnih kurikuluma za programe obrazovanja odraslih. Provodit će se i posebne aktivnosti usmjerene na učenike s teškoćama i osobe s invaliditetom kroz prilagođene i individualizirane programe te modernizaciju obrazovnih programa uz korištenje adaptivnih tehnologija. Putem raznih dodatnih promotivnih aktivnosti, radionica i događanja, osim promocije novorazvijenih zanimanja i kurikuluma među učenicima, utjecat će se i na poticanje uključivanja odraslih polaznika u programe obrazovanja.

Stručnu pomoć u pripremi projekta pružala je PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije u okviru provedbe projekta „UZ PORU PO POTPORU“ koji je odobren za financiranje u okviru Prioritetne osi 10 – Tehnička pomoć Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.“

Izvor: PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije

Služba ureda župana