U koprivničkoj gradskoj Knjižnici obilježen Dan albanske zastave

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

U ponedjeljak 25. studenog u  čitaonici tiska koprivničke Knjižnice i čitaonice Fran Galović održala se svečanost povodom Dana albanske zastave, odnosno Dana neovisnosti Republike Albanije koju su  organizirali predstavnici albanske nacionalne manjine u Koprivničko-križevačkoj županiji  i Gradu Koprivnici. U ime Koprivničko-križevačke županije  svečanosti je prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je čestitao nacionalni dan zaželjevši da odnosi koje albanska nacionalna manjina njeguje s Koprivničko-križevačkom županijom i dalje budu na visokoj razini.

 Zamjenik Ljubić pohvalio je  dugogodišnju suradnju  Županije i albanske manjine dodavši kako se nada da će se u Županiji formirati i Vijeće albanske manjine koja sada djeluje preko svojeg Predstavnika Dritona Prekazija.

U ime Grada Koprivnice susretu je prisustvovala zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec koja je uz čestitke na nacionalnom prazniku  izrazila zadovoljstvo što  albanska nacionalna manjina daje doprinos u gospodarskom i kulturnom životu grada. Okupljenima se obratio i Driton Prekazi,  predstavnik albanske nacionalne manjine u Koprivničko-križevačkoj županiji zahvalivši na potpori institucijama te naglasivši važnost očuvanja kulturno povijesnog identiteta Albanaca koji je duboko inkorporiran na području grada i županije.

Svečanost je obilježena druženjem  i kulturno-umjetničkim programom u kojem su izvedene tradicionalne albanske pjesme i napjevi.

Izvor fotografija: Driton Prekazi

Služba ureda župana