Učiteljice Osnovne škole Koprivnički Ivanec predstavljale Koprivničko-križevačku županiju na konferenciji o razvoju učitelja budućnosti

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

U organizaciji Agencije za mobilnost i programe EU, u četvrtak, 7.studenoga  u hotelu Dubrovnik u Zagrebu održana je godišnja Etwinning konferencija s radnim naslovom – ZA RAZVOJ UČITELJA BUDUĆNOSTI. Učiteljice Osnovne škole Koprivnički Ivanec,  Branka Stančin-Levanček i Renata Glavica sudjelovale su u radu konferencije kao jedine predstavnice Koprivničko-križevačke županije, među dvjestotinjak odabranih djelatnika predškolskih, osnovnoškolskih i srednjoškolskih odgojno-obrazovnih ustanova iz cijele Republike Hrvatske.

Konferencija se sastojala od dva dijela, a temama je bila namijenjena početnicima odgojno-obrazovnih ustanova u području Etwinninga. Prvi dio obuhvaćao je prezentaciju primjera dobre prakse uspješnih i posebno nagrađenih Etwinning projekata, te predavački dio koji je imao za cilj upoznati sudionike s načinima i mogućnostima koje pruža platforma Etwinning koja je zapravo korak prema kreiranju i realizaciji Erasmus+ projekata, a specifična je po tome što se sve odvija u online okruženju, točnije, Etwinning je zajednica škola u cijeloj Europi.

U drugom dijelu konferencije sudionici su bili podijeljeni u tri različite radionice kroz koje su praktično učili o primjenama pojedinih “dijelova” Etwinning sadržaja na spomenutoj platformi.

Budući da Osnovna škola Koprivnički Ivanec već nekoliko godina sudjeluje u Etwinning aktivnostima i projektima, više puta su aktivnosti koje su učitelji provodili, nagrađeni Nacionalnom i Europskom oznakom kvalitete Etwinning projekata, te je ove školske godine pokrenula novi Etwinning projekt – kao dio svog školskog projekta – Upoznajmo druge kulture – Let’s meet other cultures.

Sudjelovanje na konferenciji je bilo iznimno korisno, poučno i primjenjivo, što u radu na spomenutom projektu u kojem su uz OŠ Koprivnički Ivanec i partnerske škole iz Turske, Rumunjske i Italije, što u priprema za buduće izazove kroz prijavu projekata u Erasmus+ program.

Tekst i fotografije: Renata Glavica

Služba ureda župana