KUD Delovi  uspješno predstavili Koprivničko-križevačku županiju na 26. Susretu hrvatskih folklornih ansambala u Čakovcu

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture  u subotu, 19. listopada, u  Centru za kulturu  u Čakovcu održan je prvi dio 26. Susreta hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina Hrvatskog sabora kulture. U kategoriji folklornih ansambala sudjelovalo je 450 sudionika iz deset ansambala i skupina iz deset hrvatskih županija te gostujuće grupe iz Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Pravo sudjelovanja na 26. susretu, ansambli i skupine, izborili su nastupom na županijskim smotrama. Prema jednoglasnoj  odluci stručnog povjerenstava 21. Županijske smotre Koprivničko-križevačke županije u sastavu Krunoslav Šokac, Tomislav Habulin i  Vesna Peršić Kovač ove godine  ta čast pripala je KUD-u Delovi koji je  po prvi puta predstavljao   Koprivničko – križevačku županiju na ovim susretima i svojim nastupom oduševio  članove Stručne komisije i publiku.

Susret je u cijelosti pratilo tročlano stručno povjerenstvo, u sastavu  Stjepan Sremac, Petar Varga  i Ivančica Ivkanec, a prema njihovim ocjenama prvo mjesto pripalo je Varaždinskom folklornom ansamblu, drugu nagradu podijelili su KUD ‘Tena’ iz Đakova i FA ‘Matija Gubec’ iz Karlovca, dok je treća nagrada pripala KUD-u ‘Metković’ iz Metkovića.

U programu su sudjelovali i HFD ‘Jadro’ iz Solina, KUD ‘Belica’ iz Belice, GKUD ‘Požega’ iz Požege, društvo za očuvanje i promicanje tradicijske baštine ‘Etno Siscia’ iz Siska,  KUD ‘Nova zora’ iz Donje Lomnice te KUD „Delovi“ iz Delova.

Služba ureda župana