U koprivničkom Domu za starije i nemoćne osobe obilježen Međunarodni dan bijelog štapa

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije u utorak, 15. listopada u Domu za starije i nemoćne osobe u Koprivnici obilježila je Međunarodni dan bijelog štapa, s ciljem senzibilizacije javnosti o problemima s kojima se susreću slijepe i slabovidne osobe.

U ime Koprivničko-križevačke županije  obilježavanju Međunarodnog dana bijelog štapa prisustvovao je zamjenik župana Ratimir Ljubić koji se obratio prisutnima zahvalivši članovima udruge na predanom radu u promicanju prava slijepih osoba.  Zamjenik Ljubić je naglasio kako Županija kroz sufinanciranje  projekata i programa pomaže ranjivim društvenim skupinama pa tako veliku pozornost usmjerava i stvaranju boljih životnih uvjeta slijepih i slabovidnih osoba što se može vidjeti na primjeru postavljanja taktilnih traka na Braillovu pismu u županijskom Domu zdravlja.

Prigodnim riječima obratili su se i zamjenica gradonačelnika Koprivnice Melita Samoborec te predsjednik  te predsjednik županijske Udruge slijepih Ivica Ferenčić koji je svima zahvalio na pomoći te istaknuo važnost još većeg uključivanja slijepih i slabovidnih osoba u društveni život.

Druženje su upotpunili članovi i članice Mješovitog pjevačkog zbora umirovljenika Koprivnice koji su izveli nekoliko skladbi, a u sklopu obilježavanja Međunarodnog dan bijelog štapa u prostorijama Doma za starije i nemoćne osobe je upriličena i izložba pomagala za slijepe osobe.

Izvor fotografija: Dom za starije i nemoćne osobe Koprivnica

Služba ureda župana