Županija podržala obilježavanje Dana Erasmusa na križevačkom Visokom gospodarskom učilištu

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Križevačko Visoko gospodarsko učilište pod motom Inspiriraj se i pokreni u četvrtak 10. listopada obilježilo je Dan Erasmusa prezentacijom mnogobrojnih Erasmus projekata te primjerima dobre prakse koje su okupljenima u velikoj predavaonici na Ratarni predstavili profesori i studenti Učilišta. Dan Erasmusa, najvećeg programa Europske unije namijenjenog obrazovanju, osposobljavanju, mladima i sportu, podržala je i Koprivničko-križevačka županija u čije je ime na prezentaciji prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Obilježavanje je započelo pozdravnim govorom dekanice VGU-a Marijane Ivanek-Martinčić koja je kazala kako je Učilište vrlo uspješno u dobivanju stipendija, dok je za studente najveća vrijednost Erasmus programa jačanje kompetencija i znanja koja se dobivaju u susretu s drugim obrazovnim sustavima. Koordinatorica  Erasmus programa Renata Husinec je potom prezentirala rezultate koje je postiglo Učilište napomenuvši kako je do sada realizirano 214 mobilnosti i 111 studentskih stipendija te dobiveno 334 tisuće eura, a već su rezervirana i 22 mjesta za buduće stipendiste.

U nastavku ubilježavanja Dana Erasmusa  studenti Učilišta su okupljenima kroz prezentacije približili svoja iskustva koja su stekli boraveći na visokim učilištia  u Sloveniji, Portugalu, Njemačkoj, Francuskoj, Češkoj, Nizozemskoj i Velikoj Britaniji.

Izvor fotografija: prigorski.hr

Služba ureda župana