Županija podržala akciju udruge HERA u sklopu obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Povodom obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama udruga “HERA“ Križevci u suradnji s Povjerenstvom za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županije, Policijskom postajom Križevci te Centrom za socijalnu skrb Križevci u subotu 21. rujna na križevačkom Strossmayerovom trgu je organizirala javnu akciju senzibiliziranja javnosti na problematiku nasilja nad ženama i nasilja u obitelji.

Akciju, koja se održava u spomen na žrtve koje su prije deset godina stradale na zagrebačkom Općinskom sudu, su u ime Koprivničko-križevačke županije podržali potpredsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić i pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Željka Koluder Vlahinja, a podršku su iskazali i gradonačelnik Grada Križevaca Mario Rajn, načelnik Policijske postaje Križevci Ivan Pukec te članovi udruge.

Kako su istaknuli organizatori, cilj akcije je senzibiliziranje javnosti i slanje poruke da živimo u društvu koje ne tolerira nasilje ni u kakvom obliku, a tom prilikom su građanima podijeljeni letci i edukativni materijali kome se obratiti za pomoć. Akcija se održava u sklopu projekta “Aktivno protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji” kojeg financijski podržava Koprivničko – križevačka županija i Grad Križevci.

Izvor fotografija:prigorski.hr

Služba ureda župana