Čestitka župana Darka Korena povodom početka nove školske godine

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Drage učenice i učenici, poštovane učiteljice i učitelji, dragi roditelji,

Na početku nove školske godine, u kojoj Vas očekuju novi životni izazovi i znanja koja ćete vjerujem uspješno i s velikim zadovoljstvom usvojiti, želim Vam u svoje ime i u ime svojih suradnika poželjeti sreću i uspjeh u savladavanju svih zadataka koji stoje pred Vama i Vašim obiteljima.

Veliku ulogu u stjecanju novih znanja će imati učiteljice i učitelji koji će usmjeravati Vaš daljnji razvoj i vještine,  a neizmjernu podršku savjetima i ljubavlju  pružit će Vam i roditelji  koji će biti ohrabrenje na svakom koraku Vašeg životnog puta. Na Vama je dragi učenici da povjerenje opravdate svojim zalaganjem i radom te se hrabro suočite s novim obavezama pokazujući svoju kreativnost, požrtvovnost i upornost koja će Vam osigurati svijetlu budućnost.

Danas u školske klupe po prvi puta sjedaju naši najmlađi školarci pa tom prilikom posebnu dobrodošlicu želim svim prvašićima koji započinju novu životnu priču koje će se s veseljem prisjećati, a na svima nama je da im savjetom i podrškom prve školske korake učinimo što ljepšima.

Posebno apeliram na sigurnost djece te pozivam sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa i poštuju znakove te pažljivom vožnjom u blizini škola vode brigu o našim najmlađima.

Moderno, razvijeno društvo u kojem vlada jednakost prilika počiva na temeljima kvalitetnog obrazovnog sustava kojeg nastojimo svi zajedno izgraditi. Upravo zbog toga Koprivničko-križevačka županija kao jedan od glavnih prioriteta zagovara konstantno ulaganje u školstvo i obrazovanje kroz brojne investicije, projekte i programe na dobrobit svih dionika kako bi materijalni uvjeti u školama dosegli najvišu razinu.

Dostupnost obrazovanja i jedak razvoj svih naših škola  garancija  je rasta cjelokupnog hrvatskog društva kojem dragi učenici i Vi marljivim radom i zalaganjem kroz nastavne aktivnosti  dajete  velik obol i postajete temelj budućnosti.

Svima Vama želim školsku godinu punu zadovoljstva, zdravlja, kreativnosti i marljivosti te sam uvjeren kako uspjeh neće izostati,

župan Darko Koren