Zamjenik Ljubić sa suradnicima obišao radove na osnovnoj školi u Hlebinama

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Zamjenik župana Ratimir Ljubić i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek u sklopu obilaska školskih ustanova na području županije, u srijedu 28. kolovoza su posjetili Područnu školu Josipa Generalića Hlebine koja djeluje u sastavu Osnovne škole „Fran Koncelak“ Drnje. Tom prilikom susreli su se s načelnicom Općine Božicom Trnski i njenim zamjenikom Anđelkom Belecom koji su ih izvijestili o netom završenim radovima zamjene stolarije na školskoj zgradi. Ukupna vrijednost radova, kazala je općinska načelnica,  iznosi oko 55 tisuća kuna, a sredstva su osigurana prodajom zgrade i zemljišta bivše škole u Gabajevoj Gredi te iz općinskog proračuna.

Zamjenik Ljubić izrazio je zadovoljstvo što se Općina založila za poboljšanje materijalnih uvjeta za svoje učenike i nastavnike te napomenuo kako se na području Koprivničko-križevačke županije trenutno provode radovi u više škola kako bi školarce u novoj školskoj godini dočekao još veći standard.

„Drago nam je vidjeti kako Općina brine o svojoj budućnosti ulažući u obrazovanje i školsku infrastrukturu. Vjerujem kako će bolji standard i materijalni uvjeti doprinijeti još boljim rezultatima vaših učenika. Znam da imate mnogo planova za daljnju obnovu zgrade, a u tome će vas sigurno podržati i Županija u okviru svojih mogućnosti“, kazao je zamjenik Ljubić.

Koprivničko-križevačka županija kontinuirano ulaže u školsku infrastrukturu, u cilju poboljšanja materijalnih uvjeta, a u drugom dijelu 2019. godine realizirani su ili realizaciju čekaju projekti rekonstrukcija krovišta u Osnovnoj školi Koprivnički Bregi, zamjena krovišta na PŠ Kutnjak i PŠ Veliki Otok koje su u sastavu OŠ Legrad, zamjena dijela stolarije na školi i rekonstrukcija krovišta u Osnovnoj školi Sveti Petar Orehovec, rekonstrukcija krovišta nad dvoranom i zamjena sportskog poda u dvorani OŠ Sidonije Rubido Erdody Gornja Rijeka, zamjena dijela stolarije na PŠ Koprivnički Ivanec (OŠ Koprivnički Ivanec), OŠ Kalnik, PŠ Crnec (OŠ Ferdinandovac) i PŠ Medvedička (OŠ Molve).

Osim toga s ciljem daljnjeg osuvremenjivanja nastavnog procesa, Županija će i u 2019. godini nabaviti vrijednu informatičku opremu za osnovne i srednje škole, kao i školski namještaj, čime će se značajno poboljšati materijalni standard u školama.

Služba ureda župana