Župan održao prijem za članove ribolovnih klubova s područja županije koji su na natjecanjima državnog Kup-a ostvarili najbolje rezultate

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

U Županijskoj upravi u utorak 27. kolovoza župan Darko Koren je zajedno sa zamjenicima Darkom Sobotom i Ratimirom Ljubićem te županijskim pročelnicama održao prijem za  članove i trenere ribolovnih klubova s područja Koprivničko-križevačke županije koji su na natjecanjima državnog Kupa u lovu ribe na plovak, tijekom lipnja i srpnja na jezerima Šoderica i Jegeniš te u Banovoj Jarugi, ostvarili najbolje rezultate. Tom prilikom župan je svim natjecateljima čestitao na postignutim uspjesima istaknuvši kako mu je posebno drago što i najmlađi uzrasti pokazuju interes za sportski ribolov.

„Vaš angažman i rezultati koje ste postigli nas jako vesele, a oni pokazuju kako ovaj sport ima značajnu ulogu u našoj županiji. Dugo godina odlično surađujemo sa županijskim Športsko ribolovnim savezom i županijskom Zajednicom sportova, a završnica Kup-a Hrvatske na Šoderici kojoj smo bili i pokrovitelj je pokazala kako se takav oblik natjecanja može organizirati na najvišem nivou. Čuli smo od brojnih natjecatelja kako je malo tako dobro organiziranih sportskih događaja u Hrvatskoj i na tome vam svima čestitam. Županija će vam i dalje biti podrška u vašim aktivnostima“, naglasio je župan Koren.

Ivan Petak, predsjednik Športskog ribolovnog saveza Koprivničko-križevačke županije koje je bilo domaćin završnice KUP-a Hrvatske je zahvalio Županiji i Općinama Legrad i Drnje na podršci bez koje ne bi bilo natjecanja.

Najveći ponos su odlični rezultati koje su postigli ovi mladi ljudi, ali i seniori i seniorke. Imamo prvake i imamo se na što ponositi, a važno je istaknuti i rad ljudi koji rade u klubovima što se često zanemaruje pa ovim putem želim reći  kako je to i njihov uspjeh. Rezultati su uistinu sjajni i nije nam žao što smo se pomučili kako bi organizirali natjecanje na najvišem nivou“, naglasio je Petak.

U ime trenera koji su vodili ekipe prisutnima se obratio Krešimir Vrhoci koji je kazao kao su natjecatelji s područja županije postigli vrhunske rezultate.

„Koprivničko-križevačka županija centar je ribolovnog sporta Hrvatske, a natjecanja su potvrdila kako smo u svim kategorijama  ostali u samom vrhu. Ribolov kao sportska disciplina je  najatraktivniji sport i zaslužuje još veću pažnju, ne zaslužujemo biti na marginama“, kazao je Vrhoci.

Predsjednik Zajednice sportova Koprivničko-križevačke županije Stanislav Lovković natjecateljima je čestitao na sjajnim rezultatima te zahvalio Županiji na suradnji i pomoći koju pruža u svim potrebama Zajednice.

„Ovih rezultata ne bi bilo da treneri i natjecatelji ne ulažu veliki trud. Svi koji su sudjelovali, ali i gledali natjecanja pohvalili su organizaciju, a  bitno je istaknuti i kako se rijetko koji savez može pohvaliti s ovakvim rezultatima“, naglasio je Lovković.

U ime natjecatelja prisutnima se obratila članica Ribolovnog kluba Podravka Mihaela Frančić, državna prvakinja u kategoriji juniorki koja je zahvalila Županiji na podršci te opisala svoja iskustva s natjecanja.

Uz državnu juniorsku prvakinju, prijemu su prisustvovali i David Pivar iz ekipe Štuka Colmic koji je na završnici KUP-a Hrvatske u lovu ribe udicom na plovak na jezerima Šoderica i Jegeniš osvojio prvo mjesto u kategoriji juniora te prvo mjesto ekipno. Na istom natjecanju prvo mjesto je osvojila ekipa juniorki Ribolovnog kluba Podravka, drugo mjesto u kategoriji seniora je zauzela ekipa Karas Kuzminec, a drugo mjesto u kategoriji seniorki pripala je ekipi Ribolovnog kluba Koprivnica.  Karlo Tomašić iz ekipe Štuka Colmic osvojio je prvo mjesto na KUP-u Hrvatske u Banovoj Jarugi u kategoriji kadeta, a njegov je klub je u kategoriji kadeta osvojio i prvo ekipno mjesto. Treće mjesto u kategoriji kadeta je osvojila ekipa Torčeca.

Služba ureda župana