Zamjenik Ljubić sudjelovao na proslavi 80. godišnjice Dobrovoljnog vatrogasnog društva Glogovnica

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Glogovnica u subotu 24. kolovoza je obilježilo 80. godišnjicu postojanja, a svečanoj sjednici društva  je prisustvovao i zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je slavljenicima čestitao rođendan napomenuvši kako su vatrogasci okosnica društvenog života u malim sredinama.

„Vatrogastvo je poziv koji se nosi u srcu,  a posebno veseli što vaše mjesto ima i pomladak te će na taj način i društvo imati budućnost. Kao načelnik županijskog Stožera civilne zaštite dobro znam koliko se civilna zaštita oslanja na vatrogasce i na GSS, te na ostale službe koje su profesionalne. Bez vas civilna zaštita ne može funkcionirati, jer su vatrogasci najobučeniji, najopremljeniji i najpripremljeniji pa nema vježbe niti događaja da vatrogasci ne sudjeluju“, kazao je zamjenik Ljubić.

Vatrogascima su čestitali i predstavnici vatrogasnih društava s područja županije, saborski zastupnik Branko Hrg te pročelnik za društvene djelatnosti Grada Križevaca Sandro Novosel koji su istaknuli važnost volontiranja u zajednici, pohvalili rad društva  te poželjeli mnogo uspjeha i daljnjem radu.

U sklopu proslave održana je i sveta misa u župnoj crkvi Uznesenja BDM u Glogovnici te su dodijeljena odlikovanja i priznanja partnerima i prijateljima DVD-a Glogovnica.

Izvor fotografija: prigorski.hr

Služba ureda župana