HPD Ferdo Rusan sudjelovalo na folklornim festivalima u Slovačkoj i Mađarskoj

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Na poziv organizatora, HPD Ferdo Rusan iz Virja sudjelovalo je na 24. Međunarodnom Novohradskom Folklornom Festivalu koji je od 25. – 28. srpnja održan u Slovačkoj i Mađarskoj. Otvorenje Festivala je bilo podno starog grada Šomoške na samoj granici Slovačke i Mađarske, a večernji nastup održan je na glavnom gradskom trgu u mađarskom gradu Salgotarjanu. Folkloraši su nastupili i u Lučencu te mjestu Treblovce gdje su pjesmama, plesovima Podravine i izvođenjem slovačke narodne pjesme oduševili publiku.

Festival je sufinanciran sredstvima iz programa Interreg kao projekt prekogranične suradnje Slovačke i Mađarske, a na njemu su uz Virovce sudjelovale i folklorne skupine iz Mexica – Arte y Folklor Mexico de Aranza Zu Lopez (u ožujku proglašeni najboljom folklornom skupinom u Meksiku); Rusije (Sjeverna Osetija) – Youth Folk Dance Ensemble „Arfan“; Portugala –Folklore Ensemble S.Miguel de Anreade; Poljske – Folk Ensemble Wisla; Slovačke – Folk Ensemble Živel, Folk Ensemble Bystrina i Folk Ensemble Raslavčan i Mađarske – Folk Ensemble Paloc.

Izvor: Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije

Služba ureda župana