Pčelarska udruga Lipa održala tradicionalno druženje pčelara koprivničkog kraja

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

U organizaciji koprivničke Pčelarske udruge „Lipa“ u ponedjeljak 5. kolovoza na poligonu bivše vojne streljane u Crnoj Gori održani su tradicionalni „Pčelarski razgovori“ koji su okupili brojne pčelare kako bi razmijenili iskustva te se informirali o potporama koje kroz svoje programe pružaju Koprivničko-križevačka županija te Grad Koprivnica. U ime Koprivničko-križevačke županije na manifestaciji je sudjelovao zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je članovima prenio županove pozdrave te čestitao Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.

 „Na žalost, ova godina za vas nije bila dobra. Puno truda, mnogo ulaganja, a na kraju malo koristi.  Nadam se da će iduća godina biti bolja i uspješnija za pčelarstvo i vjerujem kako ćete danas tijekom susreta razmijeniti iskustva i steći nova znanja koja će vam pomoći da još više unaprijedite pčelarstvo na našem području“ istaknuo je Ljubić.

Prigodnim riječima pčelarima se obratio i gradonačelnik Grada Koprivnice Mišel Jakšić koji je kazao kako su, unatoč poteškoćama s kojima se članovi udruge susreću, predavanja dokaz kvalitetnog rada.

„Klimatske promjene, na žalost, sve više negativno utječu i na vaše poslovanje, a na svima nama je da sačuvamo ono najljepše što nam je ova zemlja dala, a to je prije svega plodno tlo i čist zrak s kojim smo se uvijek toliko ponosili. Na Grad Koprivnicu uvijek možete računati u svakom trenutku“, kazao je Jakšić.

Okupljenima se obratio i predsjednik Pčelarske udruge „Lipa“ Zdenko Lončarić naglasivši važnost koje pčelarstvo ima na području naše županije uz poziv svim članovima da što više koriste poticaje i potpore koje pružaju Grad i Županija.

 U sklopu susreta održan je i okrugli stol na kojem su članovi raspravili o aktualnim poteškoćama te o priprema za novu pčelarsku sezonu, a održano je i predavanje o razvoju varoe u 2019. godini koje je pripremio Nikola Knezić.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: Grad Koprivnica