U Županijskoj upravi potpisan sporazum o uspostavi Zajedničke jedinice za unutarnju reviziju u sustavu zdravstva Koprivničko-križevačke županije

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

U utorak 23. srpnja u Županijskoj upravi je održan radni sastanak s ravnateljima zdravstvenih ustanova Koprivničko-križevačke županije na kojem su zamjenik župana Ratimir Ljubić i resorni županijski pročelnici ravnateljima prezentirali Sporazum o uspostavi Zajedničke jedinice za unutarnju reviziju u sustavu zdravstva Koprivničko-križevačke županije.

Sudionici sastanka složili su se kako će Zajednička jedinica biti smještena u sklopu Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek“ u Koprivnici, a  osim za Opću bolnicu, poslove unutarnje revizije će obavljati i za Dom zdravlja Koprivničko-križevačke županije, Zavod za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije, Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije, Ljekarne Koprivnica te Ljekarnu Križevci.

Na sastanku je naglašeno kako će se poslovi unutarnje revizije obavljati u skladu sa strateškim i godišnjim planom unutarnje revizije, donesenim od strane župana, a izrađenim na temelju procjene rizika i usuglašenim sa čelnicima sporazumnih strana i Službom za unutarnju reviziju Koprivničko-križevačke županije. Isto tako, dogovoreno je da će se troškovi koji se odnose na revizore zaposlene u Zajedničkoj jedinici, osigurati iz sredstava ustanova potpisnica Sporazuma na način da se utvrđeni mjesečni trošak Zajedničke jedinice podmiruje u razmjernim dijelovima.

Odluka o osnivanju Zajedničke jedinice  za unutarnju reviziju donesena je nakon rezultata analize koja je provedena sukladno kriterijima Pravilnika o unutarnjoj reviziji u javnom sektoru i Zakona o sustavu unutarnjih kontrola  u javnom sektoru te uz suglasnost Ministarstva financija.

Sporazum je sklopljen na neodređeno vrijeme, a primjena će početi od 1. rujna ove godine.

Služba ureda župana