Svečanom sjednicom Općinskog vijeća proslavljen Dan Općine Novigrad Podravski

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća u prostorijama vatrogasnog doma Delovi u ponedjeljak 15. srpnja proslavljen je Dan Općine Novigrad Podravski na kojem su prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić, predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar sa potpredsjednicom Vericom Rupčić te brojni načelnici općina, predstavnici institucija i drugi uzvanici.

Sjednicu je otvorio  predsjednik Vijeća Mladen Levak koji je uzvanike izvijestio o radu Vijeća tijekom proteklog razdoblja, nakon čega je načelnik Novigrada Podravskog Zdravko Brljek u prigodnom govoru podsjetio na realizirane projekte te izrazio nadu da će u narednom periodu projekata biti i više, a sve na dobrobit mještana Novigrada Podravskog.

Na pola samo mandata i ovo je dobra prilika da vidim gdje smo i što smo napravili. Priljev novca na račun Općine je mnogo bolji nego ranije, mnogo nam je pomoglo fiskalno izravnanje, ali i naše racionalno poslovanje koje smo protegnuli i na projekte koje smo naslijedili od bivše garniture vlasti. Pokrenuli smo i nekoliko kapitalnih projekata te dobili priznanje za transparentnost“, napomenuo je načelnik Brljek uz zahvalu Županiji i ostalim Općinama koje su podrška Novigradu Podravskom.

U ime Županije uzvanicima se obratio zamjenik župana Ljubić koji je istaknuo kako se u Novigradu Podravskom prepoznaje tendencija i smjer okrenut prema mladima što je ključ za opstanak ruralnih sredina.

„Izuzeto mi je drago što ste ostvarili sve projekte koje ste zacrtali, a iznimno veseli to što je Općina prepoznala da treba ulagati u predškolski odgoj i obrazovanje te stvoriti temelje za ostanak mladih obitelji. I Županija će pomoći u ostvarivanju vaših zamisli, a na vama je da pripremite dobre projekte. U vašoj školi uvest će se i jednosmjenska nastava, napravit će se energetska obnova zgrade, a nadam se da će i poslovna zona profunkcionirati te da će se naći investitori koji će doći, uložiti sredstva i otvoriti radna mjesta“, istaknuo je Ljubić uz čestitke mještanima povodom dana Općine.

Prisutnima se obratio i predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar koji je istaknuo brigu Općine za stariju populaciju.

„Drago mi je doći ovdje, za Novigrad Podravski me vežu jako lijepe uspomene. Vidim da mnogo činite a mlade, a ne zaostajete ni u brizi za stariju populaciju i na tome vam hvala. Zavrijedili smo dostojanstven život i samo tako nastavite, osmislite još projekata koji će nam svima biti od koristi“, kazao je Pintar.

Uzvanicima su se prigodnim govorima još obratili, u ime općinskih načelnika načelnik Općine Drnje Petar Dombaj, saborski zastupnik Mladen Mađer, zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić  te Davorko Vidović .

Nakon sjednice za uzvanike je upriličen i kratki kulturno umjetnički program koji su priredili članovi  KUD-a Delovi i KUD-a Ivan vitez Trnski, a doprinos organizaciji dale su i članice Udruge žena Delovi koje su pripremile domjenak.

Služba ureda župana