Župan Koren posjetio Javnu vatrogasnu postrojbu Križevci

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Župan Darko Koren u petak 12. srpnja u pratnji križevačkog gradonačelnika Maria Rajna i zapovjednika Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Zvonimira Habijana posjetio je Javnu vatrogasnu postrojbu Križevci gdje ih je dočekao zapovjednik JVP-a Ivan Matosović. Županu i gradonačelniku tom je prilikom prezentirano novo terensko vozilo marke Mitsubishi koje je JVP Križevci dobila od strane Ministarstva poljoprivrede. Zapovjednik Matosović prezentirao je karakteristike vozila pojasnivši kako se radi o modernom vozili koje služi za  gašenje požara otvorenog prostora, a posebice onih područja i terena kojima klasična vatrogasna vozila ne mogu prići.

„Dobro je poznata činjenica da naša županija ima možda i najveću tradiciju vatrogastva u Hrvatskoj te da veliku pozornost pridajemo upravo standardu i kvaliteti opreme za naše vatrogasce koje se ovim pozivom bave profesionalno i dobrovoljno. Vatrogasna zajednica osnova je našeg sustava sigurnosti uz preostale žurne službe, a Županija nastoji svake godine osigurati što više sredstava kako bi i rad i uvjeti vatrogasaca bili na najvećem nivou. Vjerujem kako će vam vozilo biti od  velike pomoći, no isto tako nadam se da će potrebe za intervencijama biti svedene na minimum“, kazao je prilikom obilaska župan Koren.

Gradonačelnik Rajn te zapovjednici Habijan i Matosović izrazili su zadovoljstvo što je vozilo stiglo u Križevce uz želje da djelatnici JVP Križevci imaju što manje intervencija.

Vozilo je nabavljeno temeljem Ugovora sklopljenog između Ministarstva poljoprivrede i Hrvatske vatrogasne zajednice o provedbi aktivnosti opremanja i osposobljavanja vatrogasnih zajednica u 2018. godini. Ministarstvo je nabavilo 74 vozila za vatrogasce te financiralo osposobljavanje 6.000 vatrogasaca, a među vatrogasnim organizacijama koje su dobile nova vozila su i četiri vatrogasne organizacije s područja Koprivničko-križevačke županije – JVP Koprivnica, JVP Križevci, JVP Đurđevac te DVD Legrad.

Služba ureda župana