Zamjenik Sobota sa suradnicima sudjelovao na Podravkinom stručnom skupu „Dan polja pšenice“

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

U srijedu 19. lipnja u Društvenom domu u Hlebinama održan je Podravkin tradicionalni stručni skup „Dan polja pšenice“, na kojem su predstavnici Podravkinog sektora Poljoprivrede razmijenili iskustva i znanja vezano uz uzgoj i otkup pšenice s okupljenim stručnjacima, znanstvenicima i proizvođačima. Stručnom skupu prisustvovao je i zamjenik župana Darko Sobota sa suradnicima koji je tom prilikom istaknuo važnost suradnje Podravke i kooperanata te braniteljskih udrugama čime se na najbolji način revitaliziraju domaća polja.

Na skupu je istaknuto kako Podravka, koja surađuje s više od 2500 kooperanata, ove godine  planira otkupiti rekordnu količinu pšenice i to više od 60.000 tona, a strateški cilj kompanije je proizvodnja 100 posto potrebne sirovine s domaćih polja  kod onih poljoprivrednih kultura koje je moguće proizvesti u Hrvatskoj.

Podravkini stručnjaci iz sektora Poljoprivrede održali su i prezentacije na temu prinosa i kvalitete aktualnog sortimenta pšenice, dok su gostujući predavači s Veleučilišta Rijeka, Poljoprivredni odjel Poreč, govorili o ispravnoj gnojidbi kao veoma važnoj agrotehničkoj mjeri neophodnoj za ostvarivanje visokih prinosa i kvalitete zrna pšenice.

Stručni skup završio je predstavljanjem oplemenjivačkih programa na pšenici i obilaskom pokusnih polja.

Izvor fotografija: epodravina.hr

Služba ureda župana