Potpisan ugovor o funkcionalnoj integraciji županijskih zdravstvenih ustanova radi organiziranja obavljanja djelatnosti hitne medicine

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

U prostorijama Županijske uprave, u petak 14. lipnja, ravnatelji Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije, Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije i Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek“ potpisali su Ugovor o funkcionalnoj integraciji zdravstvenih ustanova radi organiziranja obavljanja  djelatnosti hitne medicine.

 Ugovor je potpisan Sukladno Zakonu o zdravstvenoj zaštiti i Odluci Županijske skupštine, a njime će se omogućiti suradnja zdravstvenih ustanova  u cilju organiziranja i  djelotvornijeg obavljanja djelatnosti hitne medicine u Županiji te otvoriti mogućnost  zdravstvenim  radnicima, prije svega liječnicima, jedne zdravstvene ustanove, da  pod određenim uvjetima, rade  u drugoj zdravstvenoj ustanovi .

Potpisivanju ugovora prisustvovali ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije i koordinatorica projekta Mirjana Hanžeković, ravnateljica županijskog Doma zdravlja Marija Krajina, ravnatelj koprivničke Opće bolnice Mato Devčić, zamjenik župana Ratimir Ljubić te pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Željka Koluder Vlahinja.

Ravnateljica Hanžeković pojasnila je kako će temeljem Ugovora Zavod za hitnu medicinu, prema ukazanoj potrebi, biti moguće organizirati dolazak i rad liječnika iz druge zdravstvene ustanove u Zavod hitne medicine i na taj način osigurati pravovremeno i kvalitetno zbrinjavanje hitnih pacijenata.

Ovim Ugovorom željeli smo ojačati zdravstvenu zaštitu pacijentima u slučaju odlaska liječnika ili privremenog nedostataka kadra te pojačati suradnju koju smo ranije definirali ugovorima o poslovnoj suradnji u zdravstvenim ustanovama. U slučajevima nedostatka kadra dopunskim radom smo i ranije organizirali rad liječnika i drugih zdravstvenih djelatnika u pojedinoj ustanovi, a ovo je potvrda naše prijašnje suradnje. Funkcionalnom integracijom pokušat ćemo sklopiti posebne ugovore s liječnicima opće medicine kako bi, u slučajevima kad timovi hitne medicinske službe budu na terenu, a u ambulantu dođe hitni pacijent, mogli pomoći u brzim i adekvatnim zbrinjavanjem. Integracija je bila i naša obaveza prema Zakonu o zdravstvenoj zaštiti koju smo ispunili pravno i u rokovima te vjerujem kako zdravstveni sustava u Koprivničko križevačkoj županiji neće imati nikakvih problema“, kazala je ravnateljica Hanžeković.

Zadovoljstvo potpisivanjem ugovora izrazio je i zamjenik Ljubić koji je naglasio kako je jedan od prioriteta Županije ulaganja u zdravstveni  sustav.

Kao što smo najavili, ova je godina obilježena ulaganjima u zdravstveni sektor. Projektom POZDRAV osigurali smo preko osam milijuna kuna za primarnu zdravstvenu zaštitu, kompletno smo obnovili vozni park Zavoda za hitnu medicinu, nastavljamo s projektom specijalističko-konzilijarne zaštite u Križevcima i Đurđevcu, a svakako treba izdvojiti i 47 milijuna kuna vrijedan projekt dnevne bolnice u koprivničkoj Općoj bolnici. Današnje potpisivanje Ugovora o funkcionalnoj integraciji zdravstvenih ustanova doprinijet će poboljšanju kvalitete zdravstvenog sustava i sigurnosti građana kojima ćemo biti na još većoj usluzi.“, zaključio je zamjenik Ljubić.

Služba ureda župana