Župan i zamjenik Sobota posjetili novootvorenu Megastore Gaming arenu tvrtke Hangar 18 

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Župan Darko Koren u pratnji zamjenika Darka Sobote i suradnika danas, u srijedu 5. lipnja, posjetio je novootvorenu H18 Megastore Gaming arenu uspješne koprivničke tvrtke Hangar 18. Igraonica je otvorena u sklopu moderne trgovine računalne i multimedijske opreme, a u četrdeset četvornih metara prostora namijenjenih za igru, smještena su najmodernija računala i konzole s najnovijim igrama koja će svim igračima video igara biti na raspolaganju kako bi još više izbrusili svoje igračke vještine. Ovo je sedma gaming arena, a osim u Koprivnici,  otvorene još i u Zagrebu, Splitu, Šibeniku, Rijeci, Varaždinu i Osijeku.

Vlasnik tvrtke Hangar 18 Mario Kralj je uvodno zahvalio svima koji su došli podržati priču ove uspješne internacionalne IT tvrtke, najavivši otvaranje proizvodnog pogona u poduzetničkoj zoni Dravska gdje je već smješten logistički centar tvrtke vrijedan sedam milijuna kuna. Novim pogonom u kojem će se sklapati televizijski prijemnici investicija će premašiti devet milijuna kuna, a kako je Kralj kazao, potražnja za njihovom novom linijom proizvoda je iznimno velika što znači da će postojati potreba za zapošljavanjem nove radne snage.

Župan Koren je čestitao vlasniku Kralju i njegovom timu na poduzetničkoj inicijativi koja je u kratkom roku postala tvrtka u svjetskim razmjerima s internacionalnim tržištem i poželjnim partnerom za svjetske ulagače.

„Ponos ste Koprivnice, cijele županije i Hrvatske te smo vam zahvalni što na svakom koraku promovirate svoj kraj. Svojim ste radom, zalaganjem i znanjem stvorili tvrtku koja svakog dana sve više raste i ono što je najvažnije, vraća nadu u gospodarski razvoj i potencijal koji naša sredina ima“, kazao je župan.

Otvorenju je prisustvovala i upraviteljica centra SUPERNOVA Koprivnica Patricija Tkalčec,  a čestitkama se pridružio i gradonačelnik Jakšić koji je dodao kako ga vesele poduzetničke inicijative kojih je sve više na području grada, a Hangar 18 je predvodnik u razvoju IT sektora i po stručnosti i po broju ljudi koji zapošljava. Nakon uvodnih govora, direktor marketinga Hangara 18 Mario Pintar prezentirao je prisutnima postignuća tvrtke te najavio nove linije proizvoda koje će uskoro izaći na tržište Hrvatske i Europe.

Otvorenje gaming arene posjetitelji su iskoristili da se upoznaju s novim tehnologijama, ali i da zaigraju neku od igara pa su tako župan i zamjenik Sobota pokazali svoje vještine u jednoj od najpopularnijih svjetskih igara Fornite.

Služba ureda župana