Održana prezentacija Otvorenog poziva na dostavu projektnih prijedloga „Pridruži se – aktivni u mirovini“

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

U prostorima Županije uprave PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije održala je prezentaciju Otvorenog poziva „Pridruži se – Aktivni u mirovini“  – Jačanje sposobnosti organizacija civilnoga društva za unaprjeđenje mogućnosti aktivnog sudjelovanja i socijalne uključenosti umirovljenika, koji je objavilo Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava. Navedeni Poziv financira se u okviru Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. godine.

Prezentaciji su prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić sa suradnicima, predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar koji je ujedno i predsjednik županijskog Savjeta umirovljenika i osoba starije životne dobi te predstavnici općina i udruga s područja Županije.

Zamjenik Ljubić zahvalio je svima na dolasku te pozvao udruge i jedinice lokalne samouprave da koriste usluge Razvojne agencije PORA-e u prijavi projekata na spomenuti Poziv, a zatim se prisutnima obratila ravnateljica PORA-e Melita Birčić koja je izrazila zadovoljstvo odazivom na prezentaciju Poziva.

Nakon toga održana je prezentacija Poziva „Pridruži se – Aktivni u mirovini“, čiji je cilj jačanje organizacija civilnoga društva u području aktivnog starenja i povećanja kvalitete života umirovljenika, a prihvatljivi prijavitelji ovog Poziva su organizacije civilnoga društva s pravnim statusom: udruge, zaklade, pravne osobe vjerske zajednice i umjetničke organizacije.

 Za ovaj Poziv na raspolaganju je ukupno 100 milijuna kuna. Najniži iznos potpore je 500 tisuća kuna, dok je najviši iznos potpore 2 milijuna kuna, a intenzitet potpore je 100%. Podnošenje projektnih prijava bit će moguće od 14. lipnja 2019. godine, a rok za podnošenje projektnih prijedloga je 31. prosinca 2019. godine. Nakon prezentacije detaljnije se razgovaralo o navedenom Pozivu te su sudionici mogli postavljati pitanja.

Prezentacija Poziva dostupna je OVDJE.

Za sve daljnje informacije obratite se u Razvojnu agenciju PORU KKŽ, na broj telefona 621-978 ili e-mail:info@pora.com.hr.

PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije