Zamjenik Ljubić na svečanosti 60. obljetnice Osnovne škole Đuro Ester

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Koprivnička Osnovna škola Đuro Ester u petak, 31. svibnja svečanim je programom u Domu mladih proslavila svoj 60. rođendan, a proslavi je prisustvovao i zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Ravnateljica škole Sanja Prelogović zahvalila je svima koji su im pružili podršku u radu i djelovanju, kazavši kako broje 740 učenika i 75 djelatnika. Ujedno je podsjetila kako je ovo treći dan proslave, a dosad su imali izložbu robotike, biologije, kemije, tehničke kulture i zapisa knjižnica, u Područnoj školi Vinica održana je Bajkaonica, a u koprivničkoj Galeriji izložba 60 likovnih radova povodom 60. obljetnice škole te promocija publikacije „Mozaik slobodnih aktivnosti“ čiji su autori 52 učitelja. U predvorju Doma mladih održana je izložba zadruge „Đurđica“, a sljedeći tjedan na rasporedu su sportski susreti.

Svi djelatnici škole utkali su svoj život i znanje u mnoga srca djece. Nama, prosvjetnim djelatnicima, važno izgraditi dobrog mladog čovjeka koji će biti spreman susresti se s izazovima svijeta u koji ga šaljemo.“, poručila je ravnateljica Prelogović.

Zamjenik Ljubić uputio je čestitke i pozdrave u ime Županije te dodao: „U životu čovjeka, kao i ustanove, 60 godina je važna obljetnica, a kroz vašu školu prošlo je mnogo učenika koji su danas uspješni ljudi. Važno je mladima dati osnovni dio odgoja i obrazovanja, kao i mnogo ljubavi i podrške, a brojne izvannastavne aktivnosti i projekti koje provodite daju im široki spektar znanja koja su im korisna dalje u životu. Na pragu smo uvođenja kurikularne reforme Škola za život te mogu reći kako se Osnovna škola Đure Estera može već tako nazvati jer živi život.“

Kroz brojne aktivnosti i glazbeno-scenski program učenici su pokazali što su sve učili i radili proteklih godinu dana, a proslavi su, uz brojne ostale goste, prisustvovali gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec, predstojnik Ureda državne uprave u Koprivničko-križevačkoj županiji Tihomir Kvakarić te predstavnici Grada Ptuja.

Služba ureda župana