Edukativna tribina županijskog Savjeta za umirovljenike održana i u Đurđevcu

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana obitelji, u četvrtak, 23. svibnja Savjet za umirovljenike i osobe starije životne dobi Koprivničko-križevačke županije u zgradi INA-e u Đurđevcu održao je edukativnu tribinu pod nazivom „Uloga obitelji i društva u skrbi za starije osobe“.

Edukativne tribine održane su u sva tri županijska grada – uz Đurđevac, i u Koprivnici te u Križevcima, a sve kako bi se informiralo što više građana koji su pokazali velik interes za ovu temu.

U ime Županije, okupljene je na tribini u Đurđevcu pozdravila pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Željka Koluder Vlahinja, zahvalivši Savjetu na organizaciji te naglasivši važnost suradnje po pitanju brige za umirovljenike i starije osobe.

Predsjednik Savjeta, ujedno i predsjednik Županijske skupštine, Željko Pintar, zahvalio je umirovljenicima na odazivu te istaknuo kako je njihova generacija cijelog života ulagala u ovo društvo te zaslužuje dostojanstvenu starost, materijalnu sigurnost, adekvatnu zdravstvenu zaštitu i uključenost u društveni život. Također je uputio zahvale Županiji na podršci Savjetu i njihovim aktivnostima te poručio kako je potrebna suradnja svih institucija kako bi umirovljenici imali veću kvalitetu života.

Uz predsjednika Pintara, predavanje je održao i ravnatelj Centra za socijalnu skrb Koprivnica Danijel Rušak, u sklopu kojeg je pojasnio kroz koje aktivnosti i programe Centar sudjeluje u rješavanju problema populacije treće životne dobi.

Služba ureda župana