Održana početna konferencija projekta „Reciklažno dvorište Legrad“

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

U Legradu je u ponedjeljak 20. svibnja održana početna konferencija projekta „Reciklažno dvorište Legrad“ financiranog iz Kohezijskog fonda u financijskom razdoblju 2014.-2020. PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije kroz stručnu i savjetodavnu pomoć sudjelovala je u pripremi projektnog prijedloga te će također svojim stručnim znanjem sudjelovati kao potpora općini Legrad tijekom cjelokupne provedbe projekta. U ime Županije konferenciji je prisustvovao pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac.

Kako je kazao na početku konferencije ključ je u razvrstavanju komunalnog otpada na kućnom pragu, kao i sekundarne sirovine te smanjenju preostalog otvorenog otpada. Izrazio je uvjerenje kako će reciklažno dvorište doprinijeti tom osnovnom cilju te da će od ukupnog otpada, 40 posto biti sekundarne sirovine koje će poslužiti za daljnju obradu.

Prisutnima su se obratili načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić, ravnateljica PORE Regionalne razvoje agencije Koprivničko-Križevačke županije Melita Birčić te voditeljica Odjela za razvojne projekte PORE Razvojne agencije KKŽ Senada Ranilović koja je prezentirala pojedinosti projekta.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.916.862,26 kuna od čega je osigurano 1.612.288,82 kuna bespovratnih sredstava.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: PORA Regionalna razvojna agencija KKŽ, epodravina.hr