Završena energetska obnova Dječjeg vrtića „Fijolica“ u Novigradu Podravskom

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Zamjenik župana Ratimir Ljubić danas je prisustvovao završnoj konferenciji energetske obnove zgrade Dječjeg vrtića „Fijolica“ u Novigradu Podravskom. Projekt je prijavila Općina Novigrad Podravski, a partner joj je bio Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Načelnik Općine Zdravko Brljek kazao je kako je ovo već treći završetak radova u posljednje vrijeme te kako je riječ o djelomičnoj energetskoj obnovi; naime, napravljena je zamjena stolarije, termofasada na svim obodnim zidovima te termoizolacija plafona.

Zamjenik Ljubić Općini i Dječjem vrtiću uputio je čestitke na uspješnom projektu te dodao: „Podizanje standarda za naše najmlađe vrlo je važno, i u smislu demografske obnove i demografske održivosti. Mladim ljudima želimo pružiti sigurnost i kvalitetu usluge, od predškolskog odgoja pa sve do osnovnoškolskog, srednjoškolskog i visokoškolskog obrazovanja. Ako će mladi ovdje imati sve, uz naravno i mogućnost zaposlenja, sigurno će ostati u Hrvatskoj.“

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije u iznosu od 445 tisuća kuna, a obzirom na porast troškova, Općina je dobila i dodatno financiranje od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u iznosu od 189 tisuća kuna.

Prema riječima glavnog projektanta Vedrana Petrovića, ušteda bi trebala biti oko 56% smanjenja godišnje potrošnje energije za grijanje, a vrtić je dobio i novu vizuru. Uz toplinsku izolaciju zidova i stropova, izvedena je i rekonstrukcija rasvjete te su ugrađene nove LED svjetiljke, čime je dobivena bolja rasvijetljenost s puno manje instalirane snage.

Okupljenima se u ime PORA-e Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije obratila Senada Ranilović koja je izrazila zadovoljstvo što PORA može biti dio ove priče te dodala kako su ovaj, ali i druge projekte koji se provode u Općini, pripremili u suradnji s Općinom i uz podršku Županije.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: drava-info.hr