Vatrogasna zajednica Grada Križevaca održala 26. sjednicu Skupštine

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Prošlog je vikenda u Društvenom domu u Svetoj Heleni održana 26. redovita godišnja sjednica Skupštine Vatrogasne zajednice Grada Križevaca, koju je otvorio predsjednik Zajednice Ivan Mužić, a u ime Županije prisustvovala joj je pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek te pozdravila okupljene. Sjednici je prisustvovao i zapovjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Zvonimir Habijan te brojni drugi gosti.

Kroz Izvješće o radu istaknuo da je 2018. godina bila nastavak višegodišnjeg, izuzetno aktivnog i kvalitetnog rada svih članica, a među aktivnostima treba izdvojiti donošenje Prosudbenog plana mjera i aktivnosti za vrijeme turističke i žetvene sezone i organizaciju vatrogasnih natjecanja. Zajednica je ujedno zahvalila Županiju i Križevcima na uspješnoj suradnji.

Prijedlog programa rada Zajednice za 2019.godinu prezentirao je zapovjednik Ivan Matosović, koji je istaknuo kako će pomagati društvima u ostvarivanju zakonskih i drugih prava, održavati vježbe, organizirati vatrogasna natjecanja, obilježavati obljetnice, izvesti nadzor spaljivanja na otvorenom prostoru, organizirati dežurstva za vrijeme turističke i žetvene sezone, organizirati seminare s odgovornim osobama dobrovoljnih vatrogasnih društava te surađivati s vrtićima i školama kako bi ih upoznali s djelatnošću vatrogasaca.

Sva izvješća i prijedlozi usvojeni su jednoglasno.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: Krešimir Juratović