Županija dobila državne finaliste u šahu i malom nogometu

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Prvi županijski turniri Plazma Sportskih igara mladih održani su upravo u Koprivničko- križevačkoj županiji, a ljubitelji malog nogometa okupili su se u Križevcima na županijskom turniru Coca-Cola Cupa. Utakmice su se igrale u dvije kategorije: U15 i U18, a pobjedničke ekipe Krampusi iz Križevaca i Fanta iz Kunovca plasirale su se na državnu završnicu.

Coca-Cola Cup najveći je turnir u malom nogometu koji se već šestu godinu organizira pod okriljem Plazma Sportskih igara mladih, a ove godine pohodit će čak 100 gradova i mjesta u Hrvatskoj. Kvalifikacijski turniri u gradovima razigravat će se od siječnja do svibnja nakon čega će uslijediti županijska finala, a ukupno će sudjelovati više od tri tisuće ekipa.

Turnir u šahu održan je u Turističko- informativnom centru u Križevcima, a na njemu su mali šahisti pokazali kako Županija ima velike potencijale u ovom sportu. Igralo se u dvije kategorije za djevojčice i dječake, do 11 i 15 godina. Na državnu završnicu plasirale su se Helena Domislović iz Sv. Ivana Žabno i Ema Bevanda iz Đurđevca kao pobjednice u svojim kategorijama. Kod dječaka plasman na državnu završnicu osvojili su nositelji prvog i drugog mjesta: Ivan Martić iz Križevaca, Pavao Bunić iz Koprivnice, Filip Martić iz Križevaca i Ognjen Domović iz Đurđevca.

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska manifestacija u Europi koja djeci omogućuju da se okušaju u 10 sportova: Coca- Cola Cup u nogometu, mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, odbojka na pijesku, šah, graničar i atletika. Manifestaciju već godinama podržava i Županija, a u 2018. organizirana su sportska natjecanja u više od 220 gradova i mjesta u regiji na kojima se okupilo više od 170.000 sudionika.

Služba ureda župana