U Županijskoj upravi održani radni sastanci s ravnateljima osnovnih i srednjoškolskih ustanova s područja županije

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

U prostorima Županijske uprave zamjenik župana Ratimir Ljubić sa suradnicima je održao  radne sastanke s ravnateljima osnovnih i srednjoškolskih ustanova s područja županije. Na sastancima se raspravljalo o uvođenju II. faze programa „e-Škole: Razvoj sustava digitalno zrelih škola“, predstavljen je nacrt Pravilnika o organizaciji i provedbi produženog boravka u osnovnoj školi, usuglašene su daljnje aktivnosti u projektu „Pametan obrok za pametnu djecu“, a dogovoren je i program obilježavanja završetka nastave za maturante.

Što se tiče programa e-Škole, ravnatelji su upoznati s hodogramom aktivnosti druge faze programa koji provodi CARNET u vrijednosti od 1,3 milijarde kuna, a kojim će se prema odluci Ministarstva znanosti i obrazovanja do 31. prosinca 2022. godine digitalno transformirati nastavni i poslovni procesi u svim školama u Republici Hrvatskoj financiranima iz državnoga proračuna.

Na sastanku je ravnateljima predstavljen nacrt Pravilnika o organizaciji i provedbi produženog boravka u osnovnoj školi te najavljen projekt produženog boravka koji zajednički pripremaju Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a koji će biti namijenjen osnovnim školama koje nemaju produženi boravak. Prijavitelji će biti osnovne škole uz prethodnu suglasnost osnivača ili sami osnivači. Prema najavama iz Ministarstva znanosti i obrazovanja, u isti će biti uključeno pružanje usluga produženog boravka, mogućnost zapošljavanja, najam ili opremanje učionice u kojoj se odvija produženi boravak, materijalni troškovi te odgojno-obrazovni rad tijekom odmora učenika.

Ravnateljima su podijeljeni i letci za projekt „Pametan obrok za pametnu djecu“ u sklopu kojeg su izrađeni i edukativni materijali o važnosti pravilne prehrane koji će biti podijeljen svim učenicima te su najavljene ostale promotivne aktivnosti koje su planirane u idućoj školskoj godini.

Dogovoren je i programa obilježavanja završetka nastave za maturante pa će tako maturanti koprivničkih i đurđevačkih srednjih škola i ove godine završetak svog srednjoškolskog obrazovanja proslaviti uz plesa tradicionalnog salonskog kola, dok će križevački srednjoškolci plesati kvadrilju.

S ravnateljima osnovnih i srednjih škola raspravljene su i ostale nadolazeće aktivnosti u školama.

Služba ureda župana