U Područnoj školi Srijem predstavljena pristupna rampa za osobe s invaliditetom

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

U utorak 16. travnja u Područnoj školi Srijem, koja se nalazi u sastavu Osnovne škole Sokolovac, predstavljena je pristupna rampa za osobe s invaliditetom koju je sufinancirala Županija kroz projekt „Jednaki, slični, različiti“ Udruge Bolje sutra. Kroz spomenuti projekt educirani su nastavnici i roditelji djece bez teškoća u razvoju o osobama s invaliditetom kako bi se osnažio odnos prema aktivnom uključivanju  osoba s invaliditetom u život lokalne zajednice. Područnu školu danas su obišli i zamjenik župana Ratimir Ljubić sa suradnicima, ravnatelj Osnovne škole Sokolovac Saša Korkut te predsjednica Udruge Bolje sutra Marija Mraz. Tom je prigodom zamjenik Ljubić naglasio važnost suradnje civilnog društva i regionalne samouprave istaknuvši kako Županija kontinuirano prati rad svih udruga  te podržava brojne ideje i projekte.

„Ovo je odličan primjer suradnje civilnog društva i jedinica regionalne samouprave koja može biti putokaz za daljnje sinergijsko djelovanje. Drago mi je da su da su roditelji, nastavnici i ravnatelj zajedničkim naporom uz pomoć Županije uspjeli riješiti problem pristupa u školu. Ovo je lijepa suradnja, učinili smo korisnu stvar i nadam se da ćemo sličnim projektima rješavati potrebe i u drugim školama na području županije“, istaknuo je zamjenik Ljubić.

Pristupna rampa osigurat će lakši pristup osobama s teškoćama u kretanju, a kako je napomenula  predsjednica Udruge Bolje sutra Marija Mraz, ovim projektom se još jednom pokazala dobra suradnja Županije i udruga.

„Često smo dolazili  u školu u Srijemu i razmišljali smo kako  na aktivnosti koje se odvijaju u prostoru škole dovesti osobe koje se teško kreću ili su u invalidskim kolicima. U suradnji s ravnateljem smo pronašli model te smo prijavili projekt na natječaj za udruge s područja Koprivničko-križevačke županije te smo iz tih sredstava izgradili rampu. Sva društvena događanja u Srijemu se odvijaju u ovoj školi pa će rampa biti od koristi ne samo učenicima već i starijim ljudima“,  dodala je predsjednica Udruge Bolje sutra Marija Mraz.

Ravnatelj Osnovne škole Sokolovac Saša Korkut zahvalio je Županiji i Udruzi na provedbi projekta.

„Naša područna škola broji dvadesetak učenika i za sada nema djecu s invaliditetom, no oduvijek postoji potreba za olakšanje pristupa posebice za starije osobe koji po djecu dolaze u školu. Suradnja s Udrugom bolje sutra je značajna, svake godine imamo neki projekt koji zajedno provodimo, a valja istaknuti kako nam u goste često dolaze i djeca iz Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju  „Podravsko Sunce“ koja su u invalidskim kolicima pa će pristup sada biti lakši. Nadam se da ćemo u svim područnim školama na području županije riješiti pitanje pristupa za osobe s invaliditetom“, kazao je ravnatelj Korkut.

Služba ureda župana