Velikom vježbom masovne nesreće županijski Zavod za hitnu medicinu obilježio Nacionalni dan hitne medicinske službe

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

U subotu, 13. travnja u Rasinji je održana velika vježba masovne nesreće kojom je županijski Zavod za hitnu medicinu obilježio Nacionalni dan hitne medicinske službe. Vježbi je u ime Županije prisustvovao referent za poslove zaštite i spašavanja Krešimir Škvorc.

Kao što je pojasnila ravnateljica Zavoda Mirjana Hanžeković, scenarij je bio zamišljen kao nalet osobnog vozila na vozilo za dijalizne pacijente, a nakon frontalnog sudara u nesreći je sudjelovao još jedno osobno vozilo. Pritom je ozlijeđeno 13 osoba koje su nakon poziva žurnim službama zbrinuli svi sudionici vježbe.

Svrha ovakvih vježbi je provjeriti i poboljšati spremnost i koordinaciju svih žurnih službi.

Uz županijski Zavod, koji je sudjelovao s timovima hitne medicinske službe i saniteta, u vježbi je sudjelovao i varaždinski Zavod za hitnu medicinu s dva tima, vatrogasci JVP Koprivnica i DVD Rasinja, policijski službenici PP Koprivnica, učenici koprivničke srednje medicinske škole i pripadnici koprivničkog Crvenog križa.

Služba ureda župana