Na sjednici Odbora za branitelje raspravljalo se o natječaju za sufinanciranje braniteljskih udruga i obilježavanju obljetnica Domovinskog rata

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

U prostorijama Županijske uprave održana je 7. sjednica Odbora za branitelje Domovinskog rata Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije, koju je vodio predsjednik Siniša Pavlović, a prisustvovali su joj i zamjenici župana Darko Sobota i Ratimir Ljubić te predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar.

Zamjenik Sobota pozdravio je okupljene te im zahvalio na svemu što čine za braniteljsku populaciju.

Prva točka dnevnog reda odnosila se na razmatranje natječaja za sufinanciranje braniteljskih udruga za 2019. godinu, koji traje do 5. travnja, a predsjednik Pavlović tom je prilikom zahvalio Županiji na povećanim sredstvima za sufinanciranje programa braniteljskih udruga.

Sljedeće na redu bilo je obilježavanje obljetnica i značajnih događaja iz Domovinskog rata, a većinom su udruge te koje su nositelji takvih programa. Sukladno pristiglim programima, zajednički će se dogovarati o obilježavanju obljetnica Domovinskog rata.

Također je bilo riječi i o statusu prijedloga Županije za odlikovanja postrojbi i pojedinaca.