Potpisani ugovori za školu plivanja u kojoj će sudjelovati 510 učenika osnovnih škola

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Župan Darko Koren potpisao je ugovor sa Zajednicom sportskih udruga grada Koprivnice o provedbi obuke neplivača u školskoj godini 2018./2019. za učenike trećih razreda osnovnih škola kojima je osnivač Koprivničko-križevačka županija. Ovim projektom obuhvaćeno je ukupno 18 škola, odnosno maksimalno 510 učenika.

Obuka neplivača će se provoditi na Gradskim bazenima „Cerine“ u Koprivnici te će trajati 20 sati po učeniku uz nadzor učitelja plivanja. Ovim ugovorom Županija će financirati rad stručnih osoba u ukupnom iznosu od 83.130,00 kuna, odnosno 163 kune po učeniku. Po završetku obuke, učenici će dobiti diplome kojima se potvrđuje pohađanje škole plivanja i stupanj usvojenih vještina.

Važno je naglasiti kako je Koprivničko-križevačka županija jedna od rijetkih u Republici Hrvatskoj koja financira ovakav projekt, pri čemu se prvenstveno potiče unošenje zdravih navika već u ranoj dobi učenika. Županija na ovaj način želi potaknuti i izvannastavne aktivnosti učenika, pri čemu se ujedno potiče i razvoj motoričkih vještina, ali i druženje učenika.

Služba ureda župana