Župan održao prijem za menadžera godine – Marija Kralja iz tvrtke Hangar 18

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Župan Darko Koren, uz zamjenike župana Darka Sobotu i Ratimira Ljubića, u ponedjeljak, 3. prosinca održao je prijem za vlasnika i direktora tvrtke Hangar 18 Marija Kralja i njegove suradnike, a povod tome bilo je prestižno priznanje Menadžer godine koje je Kralju dodijelilo Hrvatsko udruženje menadžera i poduzetnika – CROMA.

Priznanje je to struke koje se dodjeljuje najboljim gospodarstvenicima iz cijele Hrvatske, stoga smo posebno ponosni što je ovo priznanje zasluženo dodijeljeno poduzetniku iz Koprivničko-križevačke županije.“, istaknuo je u uvodnom dijelu župan, dodavši kako je tvrtka Hangar 18 dobitnik i ovogodišnje Zlatne kune koja joj je uručena na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Koprivnica, i to za postignute uspjehe u županijskom gospodarstvu.

Za priznanje Menadžer godine Kralja je predložila upravo Županija, no pri tome je važno istaknuti kako u cijeloj priči nisu važni samo posljednji rezultati, nego cjelokupan rad tvrtke koji se proteže kroz deset godina, u izrazito dinamičnom sektoru u kojemu nije lagano uspjeti. Veseli nas što promovirate Županiju i što, osim u sportu, imamo odlične rezultate i u gospodarstvu te vjerujem kako je to samo početak. I nadalje ćemo pratiti vaš rad, a potrebno je naglasiti i vašu pozitivnu ulogu u lokalnoj zajednici i podršku društvenim aktivnostima, na čemu vam također zahvaljujem. Čestitam vam na svim postignutim uspjesima i želim vam da ostvarite ciljeve koje ste zacrtali.“, dodao je župan.

Direktor Kralj zahvalio je županu i suradnicima na pozivu, kao i na prepoznavanju predanog rada i zalaganja tvrtke, dodavši kako se u budućnosti planiraju još više razvijati na globalnom tržištu, ali isto tako žele novim zapošljavanjima ljudima dati poticaj i motivaciju da ostanu raditi u domovini.

Trenutno djelujemo u osam zemalja, otvaramo urede u Rusiji, u procesu otvaranja u Njemačka, a u svim tim uredima su zaposleni naši ljudi. Ideja je razmišljati globalno, a funkcionirati lokalno. Ova lokalna sredina u kojoj smo nastali bila je pogodna za naš razvoj, no jedan od ključnih čimbenika bilo je širenje poslovanja, primjerice na Kinu, gdje smo se razvijali nekih pet, šest godina i mnogo naučili uz njihovu podršku. Drago nam je što nas kao županija pratite i podržavate, imamo mnogo ideja za suradnju te se nadam kako ćemo neke od njih i ostvariti.“, kazao je direktor Kralj te dodao kako bi ih veselilo još više primjera uspješnih tvrtki na ovom području.

Kao grupacija, zajedno s Kinom, zapošljavaju 150 ljudi, a nedostatak kvalificiranih kadrova riješili su na način da su ih sami „stvorili“ kroz godine, kroz edukaciju i iskustvo, iako se, kao i na državnoj razini, i dalje suočavaju s problemom zapošljavanja visokoobrazovanih stručnih kadrova, kojima treba ponuditi dodatne sadržaje uz odgovarajuću plaću.

Koprivnica se mora razvijati u više smjerova i pratiti uspješne tvrtke. Moramo mladim ljudima dati ideju da ostanu i pokazati im da ovdje ima mogućnosti za napredak – pokazati im kamo idu i zašto rade. Tu su ključne pozitivne priče u medijima, a jedan od takvih primjera su i hrvatski sportski uspjesi koji su i nama gospodarstvenicima donijeli prepoznatljivost u svijetu.“, naglasio je Kralj te ujedno najavio nova zapošljavanja vezana uz izdvajanje brenda NOA kao zasebne tvrtke, unutar holdinga koji bi se trebao napraviti sljedeće godine.

Župan je direktoru Kralju i suradnicima poručio kako im je Županija na raspolaganju za suradnju i podršku, a prijemu su prisustvovali i županijski pročelnici Melita Ivančić i Marijan Štimac te direktor Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Koprivnica Krunoslav Vitelj.

Služba ureda župana