Zamjenik Ljubić posjetio božićni štand Udruge “Latice”

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Zamjenik župana Ratimir Ljubić prošlog je vikenda posjetio promotivni štand i izložbu Udruge osoba s intelektualnim teškoćama „Latice“ u koprivničkom centru Supernova.

Članovi Udruge predstavili su svoje maštovite i unikatne kreacije adventskih vijenaca i božićnih kuglica koje su sami izradili na kreativnim radionicama te su ih ponudili građanima uz simbolične donacije. Sav prihod bio je namijenjen daljnjem radu Udruge, a građani svoje primjerke mogu naručiti direktno u Udruzi OVDJE.

Osim božićnih ukrasa, Latice su aktivne i prilikom izrada ukrasa za Uskrs, a najdraže im je izrađivati nakit, okvire za slike, svilene šalove, sapune, svijeće te razne predmete od keramike, gline i gipsa. Kreativni rad članovima Udruge omogućava veću inkluziju u lokalnu zajednicu, povećava se njihovo samopouzdanje i spremnost za timski rad, a uz razvijanje poduzetničkog duha sklapaju se i nova prijateljstva.

Služba ureda župana