Udruga “Bolje sutra” održala radionicu “Prometni bonton”

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Udruga osoba s invaliditetom “Bolje sutra” grada Koprivnice održala je radionicu u sklopu projekta „Da bi MALI znali a VELIKI pazili“ u OŠ Sokolovac  pod nazivom “Prometni bonton” za učenike sedmih i osmih razreda.

Cilj aktivnosti bio je poučiti učenike ispravnom ponašanju svih sudionika u prometu a posebno pješaka te je istaknuto da lijepo ponašanje u prometu nije rezervirano samo za jedan spol. Sudjelovanje u prometu značajan je dio naše svakodnevnice. Propise i pravila o ponašanju u prometu uglavnom poznajemo ili mislimo da ih poznajemo i o njima ne razmišljamo.

Učenike se poticalo na razmišljanje o svojem ponašanju kada sudjeluju u prometu bilo da su pješaci, putnici u vozilu javnog prijevoza ili suvozači u automobilima. Također se naglasila važnost poštivanja  propisa, izbjegavanje rizičnih situacija, a posebno oprezno kretanje preko ceste uz obavezno korištenje obilježenih pješačkih prijelaza. Na aktivnosti sudjelovalo je 60 učenika.

Izvoditelj aktivnosti bio je Ivan Brckan, član IPA (policijsko udruženje) Regionalni Klub Koprvnica. Projekt je odobrilo Ministarstvo unutarnjih poslova, „Za Nacionalni program sigurnosti  cestovnog prometa“ Republike Hrvatske 2011.-2020. godine.

Služba ureda župana