Županija podržala 11. Slivarijadu u Dropkovcu

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Prošlog je vikenda u Dropkovcu u organizaciji Športsko rekreacijskog društva „Plava krv“ održana 11. po redu Slivarijada koju su posjetili župan Darko Koren i zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Pokrovitelji manifestacije bili su Koprivničko-križevačka županija, Općina Gornja Rijeka i Grad Križevci, a utemeljena je na legendi o tome kako su kalnički seljaci kralja Belu hranili sa šljivama, nakon čega im je on iz zahvalnosti dodijelio plemićke titule. Šljiva je tako prepoznata kao turistički proizvod ovog kraja, a Slivarijada svojim programom iz godine u godinu okuplja sve veći broj zainteresiranih, što je naglasio i predsjednik Udruge Mario Crnčić.

Za goste je pripremljena tradicionalna enogastro ponuda te kulturno-umjetnički nastupi KUD-a Tomislav iz Svetog Ivana Žabna, Udruge Potkalnički plemenitaši, mlade pjesnikinje Mihaele Šatvar i lokalne glumačke grupe „Plava krv“. Centralno događanje večeri bilo je proglašenje zlatnih, srebrnih i brončanih domaćih rakija, gdje je obrazloženje o bodovanju dao viši savjetnik-specijalist za poljoprivredu, ruralni razvoj, šumarstvo i lovstvo Koprivničko-križevačke županije Denis Maksić.

Zlatnu diplomu za rakiju dobio je Tihomir Šikač, a srebro su osvojile dvije rakije proizvođača Branka Piciga i rakija OPG-a Maria Šabijana. Dvije brončane diplome dobio je ponovno Tihomir Šikač, dok je treća brončana diploma uručena Tomislavu Ivaneku.

Služba ureda župana