U Sigecu održan Memorijal „Mirko Petrović 2018.“

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

U spomen na dugogodišnjeg zapovjednika DVD-a Sigetec, u Sigecu je prošlog vikenda održan Memorijal „Mirko Petrović 2018.“ kojemu su prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić i načelnik Općine Peteranec Krešimir Matijašić.

U sklopu programa Memorijala održana je pokazna vježba na kojoj su domaći vatrogasci i vatrogasci iz inozemstva pokazali zajedništvo u vatrogasnoj službi. Vježba se izvodila uz pomoć vatrogasnih vozila, a taktički zadaci bili su izvlačenje unesrećenih osoba iz automobila u prometnoj nesreći te požar objekta s unutarnjom navalom uz upotrebu dišnih aparata.

Zamjenik Ljubić čestitao je vatrogascima na uspješno odrađenoj vježbi na kojoj su pokazali svoju spremnost, vještine i koordinaciju, kao i na plemenitosti i humanosti koje iskazuju u svakodnevnom radu.

Kao što je istaknuto na Memorijalu, Mirko Petrović bio je veliki entuzijast koji je volio prenosio znanje i zanimanje za vatrogastvo na nove generacije, koje ga se sjećaju s poštovanjem i zahvalnošću.

Služba ureda župana