Tara Knežević sudjeluje u brojnim aktivnostima u NASA-inoj ljetnoj školi u Houstonu

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Bivša maturantica koprivničke Gimnazije „Fran Galović“ Tara Knežević, kao prva i jedina u Hrvatskoj, nalazi se na dvotjednom programu United Space School koji privatni američki fond FISE provodi u suradnji s američkom svemirskom agencijom NASA-om.

Tara zajedno sa svojim vršnjacima iz drugih zemalja sudjeluje u brojnim aktivnostima, pohađa predavanja znanstvenika i astronauta te uči o američkom svemirskom programu, svemiru i letjelicama. Glavna tema programa je osmisliti ljudsku misiju na Mars, a od mladih se očekuje kreativnost i nove ideje.

Ovaj Tarin veliki uspjeh podržala je i Koprivničko-križevačka županija, a prilikom prijema u Županijskoj upravi župan Darko Koren čestitao joj je na pokazanom znanju, svestranosti i entuzijazmu, istaknuvši kako su mladi ljudi poput nje prava slika Županije.

Osim što uče i usvajaju nova znanja, Tara i njezini prijatelji imaju vremena i za upoznavanje američke kulture te rado posjećuju sportska događanja, muzeje, kazališne predstave i slično. Obzirom da je Tara i nadarena glazbenica, sudionicima ljetne škole odsvirala je hrvatsku himnu na violini, a predstavit će i ostale tradicionalne hrvatske pjesme. Povratak iz ljetne škole u Houstonu planiran je u srijedu 8. kolovoza, kada će Tara i osobno ispričati sve o ovom zanimljivom iskustvu.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: Radovan Knežević