Gimnazija dr. Ivana Kranjčeva jedina u Županiji ima 100% prolaz na ispitima državne mature

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Ponosni smo na rezultate naših učenika na ispitima državne mature jer evo već petu godinu za redom su svi naši učenici u prvom roku položili ispite državne mature i upisali željene fakultete. Prema prosječnim centilima smo iz većine predmeta na 60 i više centila, a 21 učenik je postigao iz obaveznih ali i izbornih predmeta rezultat između 80 i 96 centila što znači da se po individualnim rezultatima nalaze u dvadeset posto najboljih rezultata u Hrvatskoj.

Gotovo polovica naših maturanata je upisala tehničke fakultete poput strojarstva, građevine,  informatike, kemijskog inženjerstva, geofizike, prometa, prehrambeno-biotehnološkog, ali treba dodati i dosta interesa za jezike engleski, njemački, hrvatski te ostale pedagoške i humanističke  smjerove studija i poslovne ekonomije.

To dokazuje da se u školi radi kvalitetno, da su učenici kroz četiri godine gimnazijskog obrazovanja uspješno savladali planirane sadržaje iz svih predmeta i nimalo ne zaostaju za učenicima iz cijele Hrvatske.

Svakako ne treba zaboraviti ni činjenicu da našu gimnaziju upisuju učenici s različitim brojem bodova za upis: u rasponu od 50 do 80, što znači da stručan i kvalitetan rad nastavnika uspješno potakne svakog učenika  na učenje i rad te im razvije interes i ljubav za studij za neku od struka koje su im najbliže po željama i sklonostima.

Napominjem još jednom da je i ove godine kvaliteta rada u đurđevačkoj gimnaziji našla potvrdu i na natjecanjima iz svih predmeta, pa je tako 33 učenika i 13 nastavnika, njihovih mentora primilo nagradu grada Đurđevca za osvojena prva tri mjesta na županijskim natjecanjima  i za uspješno sudjelovanje na državnim natjecanjima. Imamo državnog prvaka iz geografije, a na državnom natjecanju iz njemačkog jezika te na Smotri LiDraNo i Simulirano suđenje pokazali su  zapažene rezultate.

Nije čudno što su i ove godine u našoj školi završili neki školski, državni i međunarodni projekti poput: Ruksak pun kulture, Pro(iz)vedi mladost u kulturi, Erasmus+ Imagine, Zeleni filmovi, e-škole, Dan drugačije nastave – Dijaki pri Staromu gradu, Polarni san., Tjedan cjeloživotnog učenja, Njemačka jezična diploma, EKO-foto jer njegujemo kulturu dijaloga, otvoreni smo za suradnju s drugim školama i institucijama u Hrvatskoj i inozemstvu, a naši nastavnici se educiraju i promoviraju cjeloživotno učenje što dokazuje i činjenica da je 12 nastavnika napredovalo u zvanje profesor mentor ili profesor savjetnik što je točno polovica članova Nastavničkog vijeća naše škole.

Naši učenici su zapaženi i vrlo rado sudjeluju u natjecanjima  Statistička olimpijada, Klokan, a posebno ističemo treće mjesto u državi na natjecanju Junior freshhh u organizaciji INE te Best in English i Best in Deutsch.

I na kraju, bez đurđevačkih gimnazijalaca i njihovih profesora teško je zamisliti bilo koju kulturnu, turističku manifestaciju, priredbu, sportsko natjecanje u gradu Đurđevcu i okolnim mjestima jer oni osim vremena za učenje nađu vremena i ljubavi za mnoge izvanškolske aktivnosti poput folklora, solo pjevanja i pjevanja u vokalnim sastavima i zborovima, šahovskim, nogometnim, rukometnim i košarkaškim turnirima, kazalištima, likovnim i fotografskim aktivnostima.

Sve se može uz dobru organizaciju vremena i puno truda!

Srdačne čestitke svim učenicima i nastavnicima na ovako lijepim rezultatima!

Nevenka Lončar, ravnateljica Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac