Župan i suradnici sastali se s kotorskim biskupom Ilijom Janjićem

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Na inicijativu predstavnika crnogorske zajednice i učitelja u Područnoj školi Bakovčica Radovana Kneževića, Županijsku je upravu u četvrtak, 19. srpnja posjetio kotorski biskup monsinjor Ilija Janjić kojeg su dočekali župan Darko Koren, predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, zamjenik župana Ratimir Ljubić i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek. Uz Radovana Kneževića, posjetu je prisustvovao i župnik iz Zrinskog Topolovca Milan Kerš.

Župan je biskupu zahvalio na posjetu i predstavio osnovne informacije o Koprivničko-križevačkoj županiji, njezine prirodne i kulturne znamenitosti, gospodarska i demografska kretanja te ga je upoznao s najvažnijim ulaganjima u području školstva i zdravstva. Također je naglasio kako Županije njeguje odlične odnose kako s religijskim zajednicama, tako i s predstavnicima nacionalnim manjina, koje uvijek podržava u njihovim aktivnostima. Što se religije tiče, župan je spomenuo županijsku posebnost, a to je da se na ovom području nalaze čak tri biskupije – Varaždinska, Bjelovarsko-križevačka i Grkokatolička.

Uzvrativši zahvale na prijemu, biskup Janjić županu i suradnicima govorio je o svom životnom putu, koji ga je iz Bosanske Posavine odveo u Pazin, Split, Herceg Novi pa naposljetku i u Kotor, dodavši kako mu je ovo 23. godina otkako obnaša biskupsku službu. Također je govorio o ljepotama Kotora, koje se mogu promatrati kao prirodne, kulturne i duhovne, kao i o povijesti same Kotorske biskupije.

Zahvale na dobrodošlici uputio je i Radovan Knežević, koji je vrlo aktivan u povezivanju Županije s crnogorskom, ali i drugim manjinama, a na kraju sastanka biskup je pozvao župana i suradnike u posjet Kotoru, kako bi nastavili prijateljsku suradnju.

Služba ureda župana