Predstavnici županija na konstituirajućoj sjednici Radne skupine za sustav upravljanja kvalitetom

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

U prostorima Hrvatske zajednice županija u četvrtak, 12. srpnja predstavnici jedanaest županija održali su konstituirajuću sjednicu Radne skupine za sustav upravljanja kvalitetom. Inicijativa za osnivanjem ove Radne skupine došla je iz Primorsko-goranske županije, a u ime Koprivničko-križevačke županije članicom je imenovana viša savjetnica-specijalistica za informatičku podršku i informacijsku sigurnost Verica Ujlaki.

Na samom početku sjednice, okupljeni su upoznati s radom četrnaest radnih skupina koje djeluju u sklopu Hrvatske zajednice županija i važnošću njihova doprinosa na razvitak dijaloga među županijama, a zatim se krenulo raspravljati o sustavu upravljanja kvalitetom. Kako bi približio inicijativu, okupljenima je dosadašnji rad na provođenju ISO standarda kvalitete predstavio koordinator kvalitete Primorsko-goranske županije Damir Malenica. Primorsko-goranska županija po ovom je pitanju aktivna od 2010. godine, a Malenica je istaknuo kako je inicijativa za osnivanjem radne skupine pokrenuta s ciljem razmjene iskustava u ovom, za sada još slabije pokrivenom području, te prenošenja dobre prakse.

Većina županija odradila je određene korake u uvođenju ISO standarda i certificiranja, a Koprivničko-križevačka županija uvela je sustav upravljanja kvalitetom 2014. godine po ISO normi 9001.

Okupljeni su pohvalili inicijativu te priliku za međusobnu razmjenu znanja i iskustava, a za voditelja Radne skupine izabran je Damir Malenica iz Primorsko-goranske županije, dok je njegovom zamjenicom imenovana Ivana Čandrlić-Dankoš iz Osječko-baranjske županije.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: hrvzz.hr