Općina Peteranec uz svečanu sjednica proslavila svoj dan

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

U Društvenom domu u Peterancu u srijedu, 27. lipnja održana je svečana sjednica Općinskog vijeća kojom je Općina Peteranec proslavila svoj dan. Sjednici su, uz brojne druge uzvanike, prisustvovali i župan Darko Koren, predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, zamjenik župana Ratimir Ljubić te potpredsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić.

Načelnik Općine Krešimir Matijašić tom je prilikom govorio o ostvarenim projektima, među kojima je najvažniji dogradnja Područne škole Frana Galovića koja je realizirana u suradnji s Koprivničko-križevačkom županijom i Ministarstvom regionalnog razvoja, a učenicima je, osim novouređenih prostora omogućena i jednosmjenska nastava. Vrijednost radova iznosila je gotovo 2,3 milijuna kuna, u čemu je Općina sudjelovala sa 750 tisuća, a Županija je za učionički namještaj, kuhinju s opremom te poslove stručnog nadzora osigurala i dodatnih 179 tisuća kuna. Od infrastrukturnih projekata, načelnik je spomenuo asfaltiranje ceste koja vodi od Sigeca prema mjesnom groblju, u tijeku je postupak javne nabave za projekt izgradnje pješačke staze vrijedan 1,3 milijuna kuna, dok se sljedeće godine očekuje gradnja biciklističke staze od Peteranca do Koprivnice. Očekuje se i dobivanje građevinske dozvole za sanaciju odlagališta otpada Klepa, a uskoro će u Sigecu započeti gradnja košarkaškog i rukometnog igrališta. Načelnik je ujedno zahvalio Županiji na partnerskom odnosu te pomoći u projektima.

Župan je vodstvu Općine i mještanima uputio čestitke povodom proslave Dana Općine, kao i pohvale na realizaciji brojnih projekata te zahvale na dosadašnjoj suradnji. Također je dodao kako ga posebno veseli uspješna suradnja na projektu dogradnje Područne škole, jer je ulaganje u obrazovanje prioritet djelovanja Županijske uprave, a Županija će i nadalje nastaviti pružati podršku razvoju Općine.

Okupljenima je u ime načelnika čestitke uputio načelnik Općine Gola Stjepan Milinković, kao i saborski zastupnik Damir Felak, a na kraju svečane sjednice dodijeljena su priznanja dobrovoljnim darivateljima krvi te zaslužnim mještanima.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: Glas Podravine