Najava: 24. Podravski motivi

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Jedan od najvećih sajmova naivne umjetnosti na otvorenom – 24. „Podravski motivi“ tradicionalno će se održati u Gradskom parku i na Zrinskom trgu u Koprivnici od 29. lipnja do 1. srpnja 2018. godine.

U podršku manifestaciji, kao i svake godine, uključile su se i Koprivničko-križevačka županija te županijska Turistička zajednica, a kroz tri dana održavanja, posjetitelje očekuje bogat program u kojemu sudjeluje preko 40 naivnih umjetnika, 30-tak obrtnika te razni drugi izlagači. Ovogodišnja glavna tema manifestacije je kopriva, pa će u Koprivinom kutku biti smješteni zanimljivi proizvodi od koprive, a glavi organizator je Turistička zajednica grada Koprivnice.

Ova kulturno-turistička manifestacija izvornih vrijednosti naivnog slikarstva, starih zanata, folklorne baštine, rukotvorina, glazbe podravske ravnice te podravske gastronomije bit će svečano otvorena 29. lipnja u 20,30 sati, kada će ključeve Grada preuzeti navini slikari. Na Zrinskom trgu bit će organizirana interaktivna radionica crtanja velike koprive koja će simbolično povezati Gradski park i Galeriju Mije Kovačića, na rasporedu je i svjetsko nogometno prvenstvo Naivcov, Lino igraonice za najmlađe te zabavno-glazbeni program s brojnim KUD-ovima, puhačkim orkestrima i vokalno-instrumentalnim sastavima.

Ovogodišnji Podravski motivi u velikoj će mjeri biti financirani iz programa Interreg prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska u sklopu projekta CultuREvive Tour u kojem Turistička zajednica grada Koprivnice sudjeluje kao partner.

Detaljan program 24. Podravskih motiva možete vidjeti OVDJE.

Služba ureda župana